GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Χ. ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ: Οι εισαγωγές πατάτας και οι παράνομες ελληνοποιήσεις, «πνίγουν» την ντόπια πατάτα Νευροκοπίου»

Αν και ο Αγροτικός Σύλλογος Νευροκοπίου έχει θέσει το θέμα αυτό κατ’ επανάληψη στα αρμόδια όργανα της πολιτείας, δυστυχώς δεν υπάρχει η απαι...


Αν και ο Αγροτικός Σύλλογος Νευροκοπίου έχει θέσει το θέμα αυτό κατ’ επανάληψη στα αρμόδια όργανα της πολιτείας, δυστυχώς δεν υπάρχει η απαιτούμενη ανταπόκριση.

Aναφορά κατέθεσε την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντά και Οικονομικών, κ. Χ. Σταϊκούρα, με αφορμή δημοσιεύματα στον τύπο, που αναφέρεται στα σοβαρότατα προβλήματα αθρόων εισαγωγών και ελληνοποιήσεων πατατών, που ρίχνουν την τιμή της πατάτας Νευροκοπίου και οδηγούν στο να μένουν αδιάθετες μεγαλύτερες ποσότητες από πέρσι στις αποθήκες των πατατοπαραγωγών του Νευροκοπίου, με μεγάλες απώλειες του εισοδήματός τους.

«Οι εισαγωγές πατάτας και οι παράνομες ελληνοποιήσεις, «πνίγουν» την ντόπια πατάτα  Νευροκοπίου», καταγγέλλει η βουλευτής Δράμας Χαρά  Κεφαλίδου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι αν και ο Αγροτικός Σύλλογος Νευροκοπίου έχει θέσει το θέμα αυτό κατ’ επανάληψη στα αρμόδια όργανα της πολιτείας, δυστυχώς δεν υπάρχει η απαιτούμενη ανταπόκριση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

Τρίτη, 7 Μαρτίου 2023

ΑΝΑΦΟΡΑ

  • Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντά
  • Τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χ. Σταϊκούρα
  • Θέμα: «Οι εισαγωγές πατάτας και οι παράνομες ελληνοποιήσεις τους «πνίγουν» την ντόπια πατάτα Νευροκοπίου»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο της Δράμας, η πληθώρα εισαγόμενης πατάτας και οι ελληνοποιήσεις, ειδικά το τελευταίο διάστημα, έριξαν την τιμή της πατάτας Νευροκοπίου και άφησαν μεγαλύτερες από πέρσι αδιάθετες ποσότητες στις αποθήκες.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, παρότι φέτος διαγραφόταν μια καλή χρονιά από πλευράς τιμών για τους πατατοπαραγωγούς με την τιμή τής πατάτας να ξεπερνά τα 50 λεπτά το κιλό, το κλείσιμο της χρονιάς δεν ήταν τόσο καλό για τους πατατοπαραγωγούς του Νευροκοπίου.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νευροκοπίου, η ζημιά προκλήθηκε από τις εισαγόμενες πατάτες (από Αίγυπτο, Γερμανία, Γαλλία και από αλλού), που συνεχίζουν να πωλούνται ως ελληνικές ή και ως πατάτες Νευροκοπίου. Αλλά και από το γεγονός ότι σπάνια φαίνεται η πραγματική τους προέλευση και όλες πωλούνται ως ελληνικές. Στην αγορά δεν γίνεται κανένας απολύτως έλεγχος. Η νομοθεσία σε σχέση με τις ελληνοποιήσεις έχει αυστηροποιηθεί, αλλά δυστυχώς επειδή δεν γίνεται κανένας έλεγχος, αυτό δεν έχει αποτέλεσμα.

Αν και ο Αγροτικός Σύλλογος Νευροκοπίου έχει θέσει το θέμα αυτό κατ’ επανάληψη στα αρμόδια όργανα της πολιτείας, δυστυχώς δεν υπάρχει η απαιτούμενη ανταπόκριση.

Σας επισυνάπτω το δημοσίευμα του τοπικού τύπου Δράμας, ζητώντας να το λάβετε υπόψη και να προβείτε στις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να επιλυθούν τα σοβαρότατα προβλήματα αθρόων εισαγωγών και ελληνοποιήσεων πατατών, που ρίχνουν την τιμή της πατάτας Νευροκοπίου και οδηγούν στο να μένουν αδιάθετες μεγαλύτερες ποσότητες από πέρσι στις αποθήκες των πατατοπαραγωγών του Νευροκοπίου, με μεγάλες απώλειες του εισοδήματός τους.

  • Η αναφέρουσα Βουλευτής
  • Χαρά Κεφαλίδου















Δεν υπάρχουν σχόλια