GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τέλη Κυκλοφορίας: Έρχεται πληρωμή με τον μήνα – Νέα ρύθμιση 36-72 δόσεων

Νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών έρχεται το επόμενο διάστημα προς ψήφιση, το οποίο περιλαμβάνει την πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας μ...


Νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών έρχεται το επόμενο διάστημα προς ψήφιση, το οποίο περιλαμβάνει την πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας με τον μήνα.

Αναλυτικότερα, το εν λόγω νομοσχέδιο περιλαμβάνει την πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας ανά μήνα και την κατάργηση του προστίμου, ύψους 100 ευρώ, για την εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικών δηλώσεων, με την προϋπόθεση ότι ο φόρος δεν υπερβαίνει τα 100 ευρώ.

Στόχος, μάλιστα, του αρμόδιου Υπουργείου είναι το παραπάνω μέτρο να εφαρμοστεί άμεσα, από 1η Απριλίου ή, σίγουρα, πριν το Πάσχα.

Με την πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας με τον μήνα, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα έχουν τη δυνατότητα να άρουν την ακινησία των αυτοκινήτων τους, ανάλογα με το διάστημα που επιθυμούν να το κυκλοφορήσουν.

Όσον αφορά την κατάργηση των προστίμου των 100 ευρώ, αφορά όλα τα φυσικά πρόσωπα που υποβάλλουν εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις, οι οποίες είναι:

  • μηδενικές
  • πιστωτικές
  • χρεωστικές

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, παράλληλα από τον Απρίλιο θα θεσπιστεί νέα ρύθμιση 36 – 72 δόσεων για όσους φορολογούμενους είναι συνεπείς στις πληρωμές, πριν την ενεργειακή κρίση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα ρύθμιση δόσεων θα αφορά όλα τα φυσικά πρόσωπα που δεν είχαν ληξιπρόθεσμες ή αρρύθμιστες οφειλές την 1η Νοεμβρίου 2021 και κατέβαλαν τις ρυθμιζόμενες 72 ή 120 δόσεις τους, εφόσον είχαν.




Δεν υπάρχουν σχόλια