GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δήμος Ξάνθης: Ο πολιτιστικός ευτελισμός συνεχίζεται με… FY

Δεν έχει τέλος ο πολιτιστικός κατήφορος του Δήμου Ξάνθης, με τον αρμόδιο οργανισμό αν κινείται ανάμεσα σε… φίρμες που τους διοχετεύουν μάνατ...


Δεν έχει τέλος ο πολιτιστικός κατήφορος του Δήμου Ξάνθης, με τον αρμόδιο οργανισμό αν κινείται ανάμεσα σε… φίρμες που τους διοχετεύουν μάνατζερ των Αθηνών και όχι μόνο, χωρίς κανένα πολιτιστικό ή καλλιτεχνικό υπόβαθρο!
Οι επιλογές τόσο στο πρόγραμμα του Καρναβαλιού – εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων – αγγίζουν μόνο το “εμπορικό φαίνεσθαι”, χωρίς κανένα όργανο ή επιτροπή καλλιτεχνικής βάσης να ελέγχει το τι συμφωνείται και με ποιο κριτήριο για να παρουσιασθεί σε έναν κορυφαίο θεσμό όπως είναι το Ξανθιώτικο Καρναβάλι!

Βεβαίως ούτε λόγος για τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές, πάνω στις οποίες βασίστηκε το Καρναβάλι και υπήρξε όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Ευτελισμός

Μέσα στο ¨ελαφρύ” απο κάθε άποψη πρόγραμμα καλλιτεχνών συνυπάρχει και ένας ράπερ ονόματι FY, γνωστός για το υβριστικό και χυδαίο περιεχόμενο των στίχων που χρησιμοποιεί στις μουσικές του παραγωγές.

Μάλιστα, γι’ αυτό το λόγο, όπως αποκαλύπτει και η καθημερινή εφημερίδα της Ξάνθης “ΑΓΩΝΑΣ”, ο Δήμος Σερρών ακύρωσε την εκδήλωση με τον εν λόγω κύριο.

Ο Δήμος και ο αρμόδιος οργανισμός πολιτισμού στις Σέρρες ανέφερε στην ανακοίνωση για τους λόγους ακύρωσης:

«Στις επανειλλημένες συναντήσεις της ομάδας της Συμμαχίας Σερραίων τονίστηκε, τόσο από τον δήμαρχο μας, όσο και από κάποια μέλη μας ότι σε καμία περίπτωση, το μουσικό ρεπερτόριο δεν θα πρέπει να έχει υβριστικό ή χυδαίο περιεχόμενο άποψη που με την οποία συντάσσομαι απόλυτα και κατηγορηματικά. Πρόκειται, επίσης για ένα θέμα, το οποίο τέθηκε και στην ομόφωνη απόφαση του διοικητικό συμβουλίου της ΚΕΔΗΣ, αναφορικά με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις. 

Στη συνέχεια, στην επικοινωνία που είχαμε με την εταιρεία του τραγουδιστή, το ζήτημα αυτό ετέθη ως μια απαράβατη προϋπόθεση. Ο μάνατζερ του απάντησε ότι θα μεταφερθούν στον τραγουδιστή οι όροι που θέτουμε ως ΚΕΔΗΣ και ως δήμος και ζητήθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των τραγουδιών της συναυλίας. Πριν από λίγο ενημερωθήκαμε, μας ενημέρωσε η εταιρεία ότι το ρεπερτόριο του τραγουδιστή είναι αυτό και συγκεκριμένο. 

Με βάση την εξέταση του ρεπερτορίου κρίναμε ότι οι όροι που έχουμε θέσει δεν γίνονται αποδεκτοί και ως εκ ετούτου η ΚΕΔΗΣ και σύμφωνα πάντοτε με τη γνώμη του δημάρχου μας, δεν πρόκειται να προχωρήσει στην υπογραφή συμφωνητικού συνεργασίας με τον συγκεκριμένο τραγουδιστή».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ Χρυσάνθη Παλάζη, η οποία προχώρησε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου το βράδυ της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου για το θέμα αυτό ανέφερε ότι τελικά η συναυλία του καλλιτέχνη δεν θα γίνει κι αυτό γιατί δεν συμφώνησε ο καλλιτέχνης με τους όρους που έβαλε η ΚΕΔΗΣ και ο δήμος Σερρών σχετικά με τα τραγούδια που θα ερμήνευε ο FY.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, τόσο ο δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης, όσο και η πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ, σε κοινή συνέντευξη τύπου είχαν ανακοινώσει ότι ο συγκεκριμένος τραγουδιστής θα εμφανιζόταν στις καρναβαλική εκδήλωση της πόλης.

Η Ξάνθη εις άλλα τυρβάζει…

Για την Ξάνθη και το υποτιθέμενο Κέντρο Πολιτισμού, ούτε λόγος για έλεγχο ποιότητας του “καλλιτέχνη” FY αλλά και κάθε καλλιτέχνη που κλείνει συμφωνία για να έρθει στους κορυφαίους πολιτιστικούς θεσμούς με χρήματα των δημοτών.

Μοναδικά κριτήρια για το Δήμο Ξάνθης ήταν και παραμένουν το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας και το πόσο “εμπορικός” είναι ο καλλιτέχνης που έρχεται για να υπάρχει συμμετοχή θεατών.

Μπορεί, άραγε, να απαντήσει το Κέντρο Πολιτισμού, ποιοι απαρτίζουν και άν απαρτίζουν την αρμόδια επιτροπή και ποιοι αποφασίζουν για το ποια σχήματα θα έρθουν στην Ξάνθη για να συμμετέχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις;

Αναμένουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια