GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στα “λευκά” η Ροδόπη – Ποια η εξέλιξη του καιρού σήμερα

Την εμφάνιση των χιονονυφάδων αντίκρισαν πριν απο λίγο οι κάτοικοι της Ροδόπης ακόμα και μέσα στην Κομοτηνή, δείχνοντας πλέον ότι η πολυφημι...


Την εμφάνιση των χιονονυφάδων αντίκρισαν πριν απο λίγο οι κάτοικοι της Ροδόπης ακόμα και μέσα στην Κομοτηνή, δείχνοντας πλέον ότι η πολυφημισμένη κακοκαιρία με την ονομασία “Μπάρμπαρα” θα περάσει και απο την Περιφέρεια της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:19


Αν και οι θερμοκρασίες όσο και τα φαινόμενα είναι συνηθισμένα για την περιοχή μας, εντούτοις τόσο οι μετεωρολόγοι όσο και η Πολιτική Προστασία προτείνουν να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή σε μετακινήσεις και πάντα – όταν είναι αναγκαίες – με τα προβλεπόμενα μέσα προστασίας όπως οι αντιολισθητικές αλυσίδες κλπ.

Εικόνες που έρχονται απο το διαδίκτυο και την πολύ καλά ενημερωμένη ομάδα των “ΚΑΡΙΚΩΝ ΝΕΩΝ ΘΡΑΚΗΣ”, ήδη το Φαλακρό της Δράμας είναι κάτασπρο απο χιόνι και οι λάτρεις του σκι θα απολαύσουν τόσο το τοπίο όσο και το ιδιαίτερο σπορ, ορεινά χωριά της Ξάνθης και της Ροδόπης ήδη έχουν “ντυθεί” στα λευκά και ακόμα και μέσα στις πόλεις, σε χαμηλό υψόμετρο άρχισε η χιονόπτωση.

Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή, χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν ιδιαίτερες δυσκολίες.

Η πρόβλεψη του καιρού

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τον ισχυρό παγετό και τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από βορρά προς νότο της τάξεως των 8 με 10 βαθμών. Θα φτάσει στα βόρεια τους 4 με 5 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 6 με 8 βαθμούς, στα νησιά τους 10 με 12 βαθμους Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
  • Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα στη Χαλκιδική και τη Θράκη μέχρι το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ από αργά το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα σταματήσουν.
  • Ανεμοι: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση και στα θαλάσσια τμήματα τοπικά 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από (μείον δύο) -02 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Για αύριο Δευτέρα, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα ανατολικά και νότια τμήματα της Θεσσαλίας, την ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο, ενώ βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσια τμήματα.

Χιόνια θα πέσουν κατά διαστήματα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς, των νησιών του βορείου Αιγαίου, των Σποράδων και της Κρήτης.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν αποκλείεται να πέσουν λίγα χιόνια στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ και στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 6 με 7 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά και τους 8 με 10 βαθμους Κελσίου στα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.
  • Τι πρέπει να προσέχουμε
Αξίζει να διαθέσετε δύο λεπτά απο το χρόνο σας και να δείτε το παρακάτω βίντεο της Πολιτικής Προστασίας.

Μένουμε Ενημερωμένοι και Ασφαλείς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια