GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οι Ξανθιώτες αντιδρούν στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου τους!

Συλλαλητήριο ενάντια στην υποβάθμιση και στο κλείσιμο των κλινικών του Νοσοκομείου Ξάνθης, διοργάνωσαν φορείς της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για...


Συλλαλητήριο ενάντια στην υποβάθμιση και στο κλείσιμο των κλινικών του Νοσοκομείου Ξάνθης, διοργάνωσαν φορείς της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για το ότι το Υπουργείο Υγείας δεν μεριμνά για τη δημόσια υγεία του τόπου.

ΑΔΕΔΥ, Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, Εργατικό Κέντρο, Επιμελητήριο, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι κόμμάτων και δημοτικών παρατάξεων έδωσαν το “παρών” στη συγκέντρωση αυτή, στην οποία οι ομιλητές επισήμαναν ότι ο κίνδυνος για τις ανθρώπινες ζωές είναι άμεσος, και οφείλει το κράτος να δώσει άμεσες λύσεις.


Τα αιτήματα που τέθηκαν απο όλους τους φορείς ήταν:

•Μαζικές Προσλήψεις, με ειδικά κίνητρα για το νοσοκομείο Ξάνθης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης Μόνιμων Γιατρών καθώς και όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του Νοσοκομείου, σύμφωνα και με τον υπάρχοντα (ελλιπή) Οργανισμό αλλά και των ΠΕΔΥ Ξάνθης.

•Λήψη Οικονομικών, Διοικητικών και Θεσμικών Κινήτρων για την Προσέλευση και Παραμονή Ιατρών στο νοσοκομείο της Ξάνθης, σύμφωνα και με τις προτάσεις της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης και των Συνδικαλιστικών φορέων του Νομού.

•Επαναλειτουργία της ΜΕΘ, με όλο το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό και ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

•Επάνδρωση της Παθολογικής Κλινικής με το απαιτούμενο Ιατρικό Προσωπικό.

•Τροποποίηση, του ήδη υπάρχοντος απαρχαιωμένου Οργανισμού του Νοσοκομείου Ξάνθης, που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών του Νομού μας. Με δημιουργία νέων κλινικών, που θα εξυπηρετούν τον λαό της Ξάνθης.

•Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ του Νομού, με το αναγκαίο και εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα στις υπάρχουσες ανάγκες των πολιτών. Χωρίς να υπολειτουργεί όπως τώρα.

•Στελέχωση των ΠΕΔΥ, με το αναγκαίο προσωπικό όπως προβλέπει ο οργανισμός λειτουργίας τους.

•Άμεση στελέχωση της ΤΟΜΥ, με περισσότερο και μόνιμο προσωπικό, ώστε να εξυπηρετεί όλους τους πολίτες της Ξάνθης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια