GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΩΡΑ Μηδέν για το Νοσοκομείο Ξάνθης: Τρεις υγειονομικοί βουλευτές και απο το κακό στο ... χειρότερο!!!

Όταν δεν υπάρχουν πλέον στη Ξάνθη πολιτικοί με όραμα να μπορούν να χτυπήσουν γροθιά και να δώσουν την μάχη για την προστασία της υγείας του ...

Όταν δεν υπάρχουν πλέον στη Ξάνθη πολιτικοί με όραμα να μπορούν να χτυπήσουν γροθιά και να δώσουν την μάχη για την προστασία της υγείας του Ξανθιώτικου λαού, πως είναι δυνατόν να μην κυριαρχεί το....τίποτα; Ποιός να "εμπνεύσει"; Οι βουλευτές; Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης; Που τα "παίρνουν" απο όλες τις...πλευρές; Ή ο Δήμαρχος Τσέπελης με τα....κουστούμια, τις φωτογραφίσεις και το ΜΗΔΕΝ έργο; Και τον αγώνα στους δρόμους και τον Νέστο για την ΥΓΕΙΑ στο Νομό μας ποιοί θα τον κάνουν; Οι ...μαχόμενοι του fb; Από το κομπιούτερ και την καρέκλα τους;



ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ «ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ»

ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ! ΑΠΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ 4 ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ



Δυστυχώς δεν είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση στους Φορείς και το κόσμο, το ανοιχτό κάλεσμα του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης και του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης για το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθη, το οποίο ποτέ ίσως στην ιστορία του, δεν βρίσκονταν σε τέτοια αποδιοργάνωση, όσο σήμερα...!

Προφανώς οι οργανωτές, είτε αρκέστηκαν στην ενημέρωση του... fb, είτε σνομπάρουν τα Μέσα για τους δικούς τους λόγους, είτε σε αυτούς που απευθύνθηκαν, θα είχαν άλλες "δουλειές"...

Η αίθουσα πάντως του Επιμελητηρίου Ξάνθης δεν ήταν γεμάτη ούτε στο μισό το βράδυ της

Τετάρτης. Η ανάρτηση ωστόσο της Χαρούλας Γιαννακίδου μέσα σε λίγες φράσεις, τα έλεγε όλα για την σημερινή κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Την δημοσιεύουμε αυτούσια:

Χαρούλα Γιαννακίδου

Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης

Σκόπιμη πορεία απαξίωσης. Εάν δεν δράσουμε το τοπίο υγείας στο νομό σε λίγο θα είναι αγνώριστο!

ΜΕΘ: λουκέτο

Παθολογική: παραιτήθηκαν 2 Παθολογοι.Γιατι;;; Δουλεύει με 2 μόνιμους και 1 επικουρικό.

Αναισθησιολογοι: τρεις γιατροί, βοηθαει 1 στρατιωτικός και 1 ιδιώτης από Ελευθερουπολη με μπλοκάκι.

Πέθανε ο Ωτωρινολαρυγγολόγος, το κενό παραμένει κενό.

Έφυγε ο γαστρεντερολογος, το κενο παραμένει κενό.

Η ορθοπεδικη διαλύθηκε.

Αυτά από τους ανθρώπους του νοσοκομείου.

Ανοιχτό κάλεσμα του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης και του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης για το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Η παθολογική κλινική του νοσοκομείου λειτουργεί με 2 παθολογους και άλλους 2 επισκέπτες από γειτονικά νοσοκομεία. Όλοι και όλες είμαστε δυνητικοι χρήστες των υπηρεσιών υγείας ενός νοσοκομείου, αχρείαστο να είναι, αλλά είναι πιθανό. Η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό γιατί είναι προϋπόθεση της ζωής μας. Ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας είναι ζωτική αναγκαιότητα. Το νοσοκομείο Ξάνθης βαίνει τη χειρότερη στιγμή του βίου του. Το...μεγαλύτερο πρόβλημα η υποστελεχωση! Το νοσοκομείο Ξάνθης ήταν ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία.

-Ήταν....Δεν είναι όμως σίγουρα ΤΩΡΑ! Και με Κυβέρνηση μάλιστα Ν.Δ. και 3 βουλευτές που συμπτωματικά είναι υγιειονομικοί ο δε Κυβερνητικός άφαντος βουλευτής, είναι και γιατρός!!! Και άλλα έλεγε προεκλογικά στις εκλογές του 2019 για να τον ψηφίσει ο λαός και τώρα πλέον...δεν λέει τίποτα!!! Τελείως ανύπαρκτος!!! Και φυσικά απών απο παντού...






ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ- ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗΣ

Καθαρές λοιπόν κουβέντες.... Το Νοσοκομείο Ξάνθης, βρίσκεται στην «εντατική» με βασικότερα προβλήματα, το «λουκέτο» στη ΜΕΘ, την υποστελέχωση στην Παθολογική κλινική με τους γιατρούς ήδη να έχουν «ξεσηκωθεί» μετά την παραίτηση και του πρώην διευθυντή γιατρού Παθολόγου Βασίλη Παπαδόπουλου (ήταν παρών στην εκδήλωση...), ελλείψεις σοβαρές σε αναισθησιολόγους και γενικά παντού....και πάρα πολλά προβλήματα.

Και αναλυτικότερα:

Σύσκεψη φορέων με αντικείμενο την εικόνα που παρουσιάζει το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (01/02) στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕ Ξάνθης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές του Νομού Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ), Μπαράν Μπουρχάν (ΠΑΣΟΚ) -που κατέθεσε ήδη και σχετική ερώτηση για την Παθολογική και Ουρολογική κλινική- φυσικά ο Ιατρικός σύλλογος Ξάνθης με εκπροσώπους του, το παράρτημα της ΑΔΕΔΥ στη Ξάνθη με τον Πρόεδρο Μπάμπη Ευστρατίου, το Επιμελητήριο Ξάνθης με τον Πρόεδρο Στέλιο Μωραϊτη που μίλησε και τα είπε έξω απο τα δόντια, η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. και Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης Μαίρη Τσιακίρογλου, η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Έρση Παρχαρίδου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ξάνθη για όλους» Σάββας Μελισσόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης Σάκης Χατζηαντωνίου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες για τη Ξάνθη» και δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Χατζηθεοδώρου, η Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης Δέσποινα Χατζηφωτιάδου, γιατροί, ο πρώην διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής Ξάνθης και πρώην δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης Βασίλης Παπαδόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Σταματιάδης, νοσηλευτές, συνδικαλιστές και άλλοι φορείς ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην υποστελέχωση του Νοσοκομείου Ξάνθης.

Από την πλευρά του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης επισημάνθηκε για μια ακόμη φορά η ανάγκη να δοθούν κίνητρα ώστε να έρχονται οι γιατροί στο Νοσοκομείο και να στελεχώνεται το ΕΣ ενώ επισημάνθηκε ιδιαίτερα ο κίνδυνος το Νοσοκομείο Ξάνθης με την μεγάλη ιστορία, να «υποβαθμιστεί» ακόμη περισσότερο από το παρόν στο μέλλον...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗΣ: Μολονότι ο Νομός Ξάνθης εκπροσωπείται στη βουλή με τρεις υγιειονομικούς βουλευτές, η Ξάνθη βιώνει την μεγαλύτερη καθίζηση στον τομέα Υγείας!

Ο Συντονιστής Διευθυντής του Νευρολογικού Τμήματος του ΓΝΞ, Δημήτρης Νικηφορίδης, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει για την ενημέρωση των πολιτών, ώστε να υπάρξει ευαισθητοποίηση για το πρόβλημα της υποστελέχωσης. Ο ίδιος μάλιστα, τόνισε πως το Νοσοκομείο Ξάνθης βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση στην ιστορία του, ενώ παράλληλα τόνισε χαρακτηριστικά ότι, παρά το γεγονός πως η περιοχή εκπροσωπείται από τρεις βουλευτές, υγειονομικούς, η Ξάνθη βιώνει τη μεγαλύτερη καθίζηση των υπηρεσιών υγείας».

Μεταξύ άλλων τονίστηκε πως η ΜΕΘ έχει βάλει «λουκέτο», παρά τον τεράστιο αγώνα που έγινε και την προσπάθεια για τη λειτουργία της.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναφορά στα προβλήματα που ταλανίζουν ειδικότερα την Παθολογική Κλινική αλλά και το ζήτημα της έλλειψης αναισθησιολόγων.

Στη σύσκεψη έγινε κάλεσμα για γενική κινητοποίηση με τη συμμετοχή όλων με θέμα την υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης ενώ αίσθηση προκάλεσε η παντελή απουσία όλων των εν ενεργεία Δημάρχων Ξάνθης!

Στις προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν η μεταφορά της έδρας της ΥΠΕ στην Ξάνθη (ή στην Κομοτηνή), η προκήρυξη θέσεων γιατρών για το Νοσοκομείο Ξάνθης, παροχή κινήτρων όπως η μοριοδότηση, και παροχή οικονομικών κινήτρων σε γιατρούς που είναι διατεθειμένοι να έρθουν στην Ξάνθη και άλλα...

Γενικό συμπέρασμα... Τα είπαν –πολλοί ομιλητές μάλιστα ιδιαίτερα καθαρά και δυνατά...- αλλά από κει και μετά...οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις θέλουν ΨΥΧΗ και αντίσταση.

Κι όχι να μένουμε στις συσκέψεις και στα λόγια...

ΜΠΑΜΠΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ: ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ


«Σύσκεψη φορέων για το μέλλον του Νοσοκομείου Ξάνθης.

Οι Προτάσεις και οι Προβληματισμοί έχουν καταγραφεί και θα δωθούν στους αρμόδιους τις επόμενες μέρες.

Πριν από κάθε κινητοποίηση επιβάλλεται συζήτηση και καταγραφή των απόψεων, των αρμόδιων φορέων» ανέφερε ο Συνδικαλιστής και Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης Μπάμπης Ευστρατίου μετά τη σύσκεψη, καταλήγοντας ως εξής: .

«Ως συντονιστής της συζήτησης και Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης υπόσχομαι να καταλάβω κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με τον Ιατρικό σύλλογο για την βιωσιμότητα του νοσοκομείου Ξάνθης».






Δεν υπάρχουν σχόλια