GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καβάλα: Δασκάλα και νοσηλεύτρια έσωσαν 7χρονο από πνιγμό

Αναστάτωση επικράτησε σε δημοτικό σχολείο της Καβάλας το πρωί της περασμένης Πέμπτη (9/2), όταν λίγο έλειψε να πνιγεί ένα παιδί με φαγητό!


Αναστάτωση επικράτησε σε δημοτικό σχολείο της Καβάλας το πρωί της περασμένης Πέμπτη (9/2), όταν λίγο έλειψε να πνιγεί ένα παιδί με φαγητό!

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη λήξη του πρώτου διαλείμματος ο 7χρονος έτρωγε το πρωινό που είχε πάρει από το σπίτι του.

Όμως, κάποια στιγμή έφαγε μεγάλη μπουκιά με αποτέλεσμα να του σταθεί στο λαιμό και να μην μπορεί να πάρει ανάσα.

Τη δυσφορία του παιδιού κατάλαβε άμεσα μια δασκάλα η οποία φώναξε τη σχολική νοσηλεύτρια.

Άμεσα το παιδί έλαβε την βοήθειά της και έτσι κατάφερε πάλι να αναπνεύσει ξανά.

Μάλιστα, η δασκάλα δήλωσε πως το παιδί είχε γίνει κατακόκκινο, δεν μπορούσε να μιλήσει, ούτε να αναπνεύσει!

Η ίδια του πρόσφερε αρχικά βοήθεια σύμφωνα με όσα έχει δει στην τηλεόραση και μετά ανέλαβε η νοσηλεύτρια.

Στο περιστατικό αναφέρθηκε ένας άλλος εκπαιδευτικός του δημοτικού σχολείου, ο κ. Γιώργος Τσομπανόπουλος, σε ανάρτησή του στο facebook.

Ο ίδιος έγραψε και για την αντίδραση της μητέρας του παιδιού η οποία έδωσε ακόμα και δώρα στη δασκάλα και τη νοσηλεύτρια.

  • Η ανάρτησή του

«Συχνά εμείς οι εκπαιδευτικοί καλούμαστε να διαχειριστούμε στη σχολική μας καθημερινότητα και εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις πέρα από τη χαρά που προσφέρει το σχολείο κι η καθημερινή επαφή με τα παιδιά και ιδιαίτερα εμείς των δημοτικών σχολείων που έχουμε παιδάκια μικρών ηλικιών όπου η φροντίδα τους απαιτεί υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Είναι ελπιδοφόρο και σημαντικό για μας να αντιλαμβάνονται και οι γονείς το βάρος της ευθύνης που φέρουμε. Δεν μπορώ λοιπόν να μη μοιραστώ ένα περιστατικό που έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη όπου ένας μικρός μας μαθητής καθώς έτρωγε το πρωινό του έβαλε μεγάλη μπουκιά στο στόμα κάποια στιγμή, με αποτέλεσμα αυτή να φράξει την είσοδο του αέρα.

Με μεγάλη ψυχραιμία η δασκάλα του καθώς κι η σχολική μας νοσηλεύτρια, κατάφεραν με επιδέξιους χειρισμούς να αποφράξουν την δίοδο του αέρα και να σωθεί το παιδί.

Σήμερα η μανούλα του με συγκίνησε τόσο πολύ. Είδα να αγκαλιάζει σφιχτά τη δασκάλα του παιδιού της καθώς και τη σχολική μας νοσηλεύτρια κρατώντας και από ένα δώρο γι αυτές, ενώ κέρασε για όλους μας ένα πλούσιο πρωινό… Δεν ξέρω για σας… για μένα ήταν το ευχάριστο νέο της ημέρας σ’ ένα κόσμο γκρίζο και τοξικό…».




















Δεν υπάρχουν σχόλια