GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



35.225 οι νεκροί σε Τουρκία-Συρία – Συλλήψεις για τις καταρρεύσεις κτιρίων

Τους 35.225 έφτασαν ο νεκροί στην Τουρκία και τη Συρία από τον φονικό σεισμό της προηγούμενης Δευτέρας, σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους απολο...


Τους 35.225 έφτασαν ο νεκροί στην Τουρκία και τη Συρία από τον φονικό σεισμό της προηγούμενης Δευτέρας, σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους απολογισμούς από τις αρχές των δύο χωρών.

Από τον σεισμό των 7,8 βαθμών 31.643 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD).

Εξάλλου στη Συρία οι αρχές έκαναν λόγο για 3.581 νεκρούς.

Από την πλευρά του ο ΟΗΕ ανέφερε ότι περισσότεροι από 4.300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τον σεισμό στη βορειοδυτική Συρία.

  • Συλλήψεις για τις καταρρεύσεις κτιρίων

Συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Τουρκία μετά τους δύο μεγάλους σεισμούς που έπληξαν την περασμένη εβδομάδα τη νότια Τουρκία και τη δυτική Συρία.

Ο Ναζμί Τοσούν, επόπτης κατασκευής και τεχνικός αντιπρόσωπος του συγκροτήματος Emre Apartment που καταστράφηκε στην επαρχία Γκαζιαντέπ, συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη.

Εισαγγελείς στη Μαλάτια εξέδωσαν επίσης σήμερα εντάλματα σύλληψης σε βάρος 31 προσώπων σε σχέση με κτίρια που κατέρρευσαν στην πόλη.

Η αστυνομία συνέλαβε στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο τον Χασάν Αλπαργκούν αφού μερικά κτίρια που είχαν οικοδομηθεί από την κατασκευαστική εταιρεία του κατέρρευσαν το σαββατοκύριακο στη νότια επαρχία των Αδάνων, σύμφωνα με δυνάμεις ασφαλείας.

Ο εργολάβος Ιμπραήμ Μουσταφά Ουντσούογλου συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη αφού διαπιστώθηκε αμέλεια έπειτα από τεχνική εξέταση των ερειπίων κτιρίου διαμερισμάτων στην επαρχία Γκαζιαντέπ.

Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης συνέλαβε έναν άλλο εργολάβο, τον Μεχμέτ Ερτάν Ακάι, αφού κτίριο που είχε οικοδομήσει κατέρρευσε στη διάρκεια του σεισμού στην Γκαζιαντέπ.

Εισαγγελείς εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης του Ακάι με κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και παραβιάσεις του οικοδομικού κανονισμού.

Ο Μεχμέτ Γιασάρ Τσοσκούν, ο εργολάβος ενός μεγάλου κτιρίου κατοικιών που κατέρρευσε στην επαρχία Χατάι, συνελήφθη επίσης το Σάββατο.

Νωρίτερα δυνάμεις ασφαλείας είχαν θέσει υπό κράτηση τον Τσοσκούν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ενώ ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει την Τουρκία και να μεταβεί στο Μαυροβούνιο.

Ο Τσοσκούν υποστήριξε πως δεν γνωρίζει γιατί καταστράφηκε το κτίριο και ότι το ταξίδι του στο Μαυροβούνιο δεν είχε καμιά σχέση με την κατάρρευση του κτιρίου.

Πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια