GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ανοίγουν οι αιτήσεις για δωρεάν ταξίδι με τρένο μέχρι και 30 ημέρες – Δικαιούχοι

  Αίτηση για ταξιδιωτική κάρτα για να εξερευνήσουν την Ευρώπη και την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά μπορούν να υποβάλλουν οι νέοι στο π...

 


Αίτηση για ταξιδιωτική κάρτα για να εξερευνήσουν την Ευρώπη και την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά μπορούν να υποβάλλουν οι νέοι στο πλαίσιο του προγράμματος DiscoverEU.

Το DiscoverEU είναι μια δράση του προγράμματος Erasmus+ που δίνει τη δυνατότητα σε νέους να ανακαλύψουν την Ευρώπη μέσα από μαθησιακές εμπειρίες.

Όπως περιγράφεται στην σχετική ενημερωτική ιστοσελίδα του προγράμματος, οι νέοι καλούνται να ανακαλύψουν τα εκπληκτικά τοπία της Ευρώπης και την ποικιλία των πόλεων και των χωριών της ταξιδεύοντας κυρίως σιδηροδρομικώς (αν και προβλέπονται εξαιρέσεις για να διευκολύνεται η συμμετοχή και όσων ζουν σε νησιά ή σε απομακρυσμένες περιοχές).

Ο επόμενος γύρος για τα δωρεάν εισίτηρια για ταξίδια με τραίνο ανοίγει την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 στις 12:00 (μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών) και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 στις 12:00 (μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών).

Την κρίσιμη ημέρα θα εμφανιστεί στην σελίδα https://youth.europa.eu/discovereu_el το κουμπί «Υποβολή τώρα»!

Για να μπορείς να υποβάλεις αίτηση, πρέπει:

να έχεις γεννηθεί από την 1η Ιουλίου 2004 μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2005,

να συμπληρώσεις τον σωστό αριθμό δελτίου ταυτότητας, διαβατηρίου ή δελτίου νόμιμης διαμονής στο ηλεκτρονικό έντυπο αίτησης,

να είσαι πολίτης μίας από τις ακόλουθες χώρες ή να διαμένεις νόμιμα* σε αυτήν:

– ένα από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των Υπερπόντιων Χωρών και Εδαφών (ΥΧΕ), ή

– μία από τις τρίτες χώρες που είναι συνδεδεμένες με το πρόγραμμα Erasmus+: Βόρεια Μακεδονία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία, Σερβία και Τουρκία.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να λάβεις μέρος σε ένα κουίζ (εκτός κι εάν υποβάλεις αίτηση ως μέλος ομάδας).

Αν επιλεγείς, μπορείς να ταξιδέψεις για διάστημα από 1 ημέρα έως και 30 ημέρες ανάμεσα στις 15 Ιουνίου 2023 και τις 30 Σεπτεμβρίου 2024.

Έχε υπόψη σου ότι αν έχεις αναπηρία ή πρόβλημα υγείας που δυσκολεύει το ταξίδι σου, εξασφαλίζεται βοήθεια και στήριξη που θα διευκολύνει τη συμμετοχή σου στη δράση.

Σημειώνεται πως μπορείς να ταξιδέψεις μόνος σου ή σε ομάδα με έως και 4 φίλους και φίλες σου, υπό την προϋπόθεση ότι και αυτοί/-ές πληρούν τους προαναφερθέντες όρους. Σ’ αυτήν την περίπτωση οι φίλοι και οι φίλες σου θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό της αίτησής σου για να υποβάλουν τη δική τους αίτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια