GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σεισμός-ΠΟΥ: Δραματική εκτίμηση για 25.000 νεκρούς σε Τουρκία και Συρία!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων της καταστροφικής σεισμικής δόνησης των 7,8 Ρίχτερ, που έπ...


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων της καταστροφικής σεισμικής δόνησης των 7,8 Ρίχτερ, που έπληξε τα ξημερώματα της Δευτέρας (6/2) την Τουρκία και τη Συρία, θα είναι περίπου 25.000 νεκροί!

«Δυστυχώς, βλέπουμε πάντα το ίδιο πράγμα με τους σεισμούς, δηλαδή ότι οι αρχικές αναφορές για τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους ή που τραυματίστηκαν θα αυξηθούν αρκετά σημαντικά την εβδομάδα που ακολουθεί», δήλωσε στο AFP η ανώτερη υπεύθυνη έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Κάθριν Σμόγουντ.

Όπως πρόσθεσε, «το δράμα των πληγέντων επιτείνουν οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, αφού τόσο στην Τουρκία, όσο και στη Συρία η θερμοκρασία είναι 5 βαθμούς κάτω από το φυσιολογικό, ενώ αναμένονται έντονες βροχές σε αυτές τις συνθήκες ψύχους, που θα αφήσουν πολλούς ανθρώπους χωρίς καταφύγιο».

  • Κίνδυνος οι συνεχιζόμενοι μετασεισμοί

Ο κίνδυνος θα είναι αυξημένος και για τις δύο χώρες τις επόμενες εβδομάδες, οπότε προβλέπεται συνέχεια των μετασεισμών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας νέας ανθρωπιστικής καταστροφής στην περιοχή.

«Ο μεγαλύτερος φόβος αυτήν την ώρα προέρχεται από τα κτίρια που είναι έτοιμα να καταρρεύσουν από στιγμή σε στιγμή», τόνισε η ανταποκρίτρια του BBC στη Μέση Ανατολή, Άννα Φόστερ.



Δεν υπάρχουν σχόλια