GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σεισμός στην Τουρκία: Πένθος στην Άγκυρα – Τουλάχιστον 207 νεκροί και 600 τραυματίες

Περίπου 100 νεκρούς θρηνεί η Τουρκία, μετά τον φονικό σεισμό σεισμό 7,8 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα (6/2) τα ξημερώματα στη νότια – νοτιοανατολ...


Περίπου 100 νεκρούς θρηνεί η Τουρκία, μετά τον φονικό σεισμό σεισμό 7,8 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα (6/2) τα ξημερώματα στη νότια – νοτιοανατολική Τουρκία και σε περιοχές της Συρίας, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 200 άτομα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τουλάχιστον 76 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο στην Τουρκία, όπου ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησε πυκνή χιονόπτωση, ενώ 111 άτομα σκοτώθηκαν σε διάφορες συριακές πόλεις, μεταξύ των οποίων στις  Χαλέπι, Χάμα και Λατάκια.

Όπως μετέδωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου, ο σεισμός έγινε αισθητός στον Λίβανο, τη Συρία και την Κύπρο, ενώ κράτησε για τουλάχιστον 1 λεπτό, με δεκάδες κτίρια να καταρρέουν στις περιοχές Ούρφα, Ντιγιάρμπακιρ, Άδανα, Αντιγιαμάν, Μαλάτια, Χατάι, Κιλίς και Οσμάνιγε.

σεισμός, Τουρκία

Την ίδια ώρα, μέλη του στρατού, σωστικά συνεργεία, η τουρκική Πολιτική Προστασία, καθώς και Σύροι πυροσβέστες επιχειρούν σε δεκάδες σημεία, αναζητώντας αγνοούμενος από κτίρια που έχουν καταρρεύσει.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στις δύο πληγείσες χώρες.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

Ως ένδειξη πένθους, τα τηλεοπτικά κανάλια της Τουρκίας μεταδίδουν ζωντανά τις τραγικές ώρες μετά τον σεισμό, χρησιμοποιώντας ασπρόμαυρο φίλτρο.

Μήνυμα Μητσοτάκη στα αγγλικά

Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε τα ειλικρική του συλληπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων σε Τουρκία και Συρία, μέσω μηνύματος στο Τwitter, το οποίο μεταφέρθηκε στα αγγλικά. Επίσης, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει, προκειμένου να βοηθήσει την τραγική κατάσταση στη γειτονική χώρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια