GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



UNESCO: Αυξήθηκαν κατά 50% οι δολοφονίες δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο το 2022!

  Αυξήθηκαν κατά 50% οι δολοφονίες δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο το 2022!

 


Αυξήθηκαν κατά 50% οι δολοφονίες δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο το 2022!

Στους 86 ανέρχεται ο αριθμός των δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν το περασμένο έτος σε όλο τον κόσμο, περίπου «1 κάθε 4 ημέρες», όπως ανακοίνωσε σήμερα η UNESCO*.

Σύμφωνα με τα ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP, η οργάνωση του ΟΗΕ, που εδρεύει στο Παρίσι, έκανε λόγο για «αντιστροφή της θετικής τάσης» των τελευταίων ετών, όταν οι δολοφονίες μειώθηκαν κατά μέσο όρο σε 58, μεταξύ του 2019 και του 2021, συγκριτικά με 99 το 2018.

«Η σημαντική αύξηση στον αριθμό των δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν το 2022 είναι ανησυχητική», δήλωσε η γενική διευθύντρια της UNESCO, Οντρέ Αζουλέ.

«Οι αρχές πρέπει να διπλασιάσουν τις προσπάθειες για να δώσουν τέλος σε αυτά τα εγκλήματα και να διασφαλίσουν ότι οι δράστες τους καταδικάζονται».

Από τους 86 δημοσιογράφους, που χάθηκαν πέρυσι -συγκριτικά με 55 το 2021- οι 19 ήταν στο Μεξικό, οι 10 στην Ουκρανία και οι 9 στην Αϊτή, οι τρεις χώρες με τους περισσότερους θανάτους για αυτό το επάγγελμα, σύμφωνα με την UNESCO.

Περίπου οι μισοί εξ αυτών «δεν σκοτώθηκαν, ενώ εκτελούσαν τα καθήκοντά τους: βρίσκονταν σε ταξίδι, στην κατοικία τους, σε χώρους στάθμευσης ή σε άλλους δημόσιους χώρους, όταν έγιναν στόχος», σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού.

Η UNESCO είναι μια εξειδικευμένη υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) με στόχο την προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας μέσω της διεθνούς συνεργασίας στην εκπαίδευση, τις τέχνες, τις επιστήμες και τον πολιτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια