GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ρωσία: Κατασκευάστηκαν οι πυρηνικές κεφαλές για το υποβρύχιο Belgorod

Τις πυρηνικές κεφαλές για τις υπερτορπίλες «Ποσειδών», με τις οποίες θα εξοπλιστεί το πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod παρήγαγε η Ρωσία.


Τις πυρηνικές κεφαλές για τις υπερτορπίλες «Ποσειδών», με τις οποίες θα εξοπλιστεί το πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod παρήγαγε η Ρωσία.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενη αμυντική πηγή, τα πρώτα πυρομαχικά έχουν ήδη κατασκευαστεί και θα παραληφθούν από το υποβρύχιο στο εγγύς μέλλον.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε προ ετών ότι η εν λόγω τορπίλη θα έχει απεριόριστο βεληνεκές και θα μπορεί να λειτουργεί σε ακραία βάθη, έχοντας πολλαπλάσια ταχύτητα έτερων υποβρυχίων ή τορπιλών.

«Κάνουν πολύ χαμηλό θόρυβο, έχουν μεγάλες δυνατότητες ελιγμών και είναι πρακτικά αδύνατο να καταστραφούν από τον εχθρό.

Δεν υπάρχει κανένα όπλο σήμερα στον κόσμο που να μπορεί να τις αντιμετωπίσει», είχε εξηγήσει ο κ. Πούτιν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Belgorod, που έχει σκορπίσει τον τρόμο στη Δύση έχει μήκος πάνω από 180 μέτρα και είναι το μεγαλύτερο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στον κόσμο, το οποίο δύναται να μεταφέρει τα πυρηνικά drones «Ποσειδώνας», τα οποία είναι ικανά να προκαλέσουν τσουνάμι, πλημμυρίζοντας εν δυνάμει εχθρικές παράκτιες πόλεις από εκατοντάδες μίλια μακριά.

«Αυτή η πυρηνική «μεγα-τορπίλη είναι μοναδική στην ιστορία του κόσμου.

Ο «Ποσειδώνας» είναι μια εντελώς νέα κατηγορία όπλων. Θα αναδιαμορφώσει τον ναυτικό σχεδιασμό τόσο στη Ρωσία όσο και στη Δύση, οδηγώντας σε νέες απαιτήσεις και νέα αντιόπλα», έγραφε στην ιστοσελίδα του «Covert Shores» ο Αμερικανός ειδικός στα υποβρύχια H.I. Ο Sutton.

Το Belgorod, που ζυγίζει 30.000 τόνους, χρησιμεύει επίσης ως μητρικό πλοίο για μικρότερα υποβρύχια.

  • Παναγιώτα Απέργη












 

Δεν υπάρχουν σχόλια