GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κύριε Μητσοτάκη, πάλι ουραγός η Θράκη!

Γράφει ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης, Δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων.


Γράφει ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης, Δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Αγαπητοί αναγνώστες και αγαπητές αναγνώστριες, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά! Το 2023 έχει έρθει, το 2022 αποτελεί παρελθόν και όλοι μας, ευελπιστούμε τη χρονιά αυτή – όπως τις ίδιες ευχές κάναμε και τις άλλες χρονιές – η εκάστοτε εξουσία των Αθηνών να μη ξεχάσει τη Θράκη, την ακρογωνιά της Ελλάδας, το σύνορο της Ευρώπης με την Ασία και τα Βαλκάνια.

Μπορεί η Θράκη να μπαίνει σε τροχιά γεωπολιτικών εξελίξεων, πλην όμως οι όποιες κυβερνητικές υποσχέσεις, οι περισσότερες εξ΄αυτών, έμειναν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Και τούτο γιατί, εκτός της μεσολάβησης της περιόδου του κορονοϊού, η κυβέρνηση αποφάσισε να ρίξει βαρύτητα ανάπτυξης και υποδομών σε άλλες περιοχές, εκτός της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας, παρ’ όλο που η Περιφέρειά μας, είναι εκείνη που βρίσκεται αλλά και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Οχι, δεν θα γίνω επαίτης, δεν θα επικαλεστώ την εθνική σημασία της περιοχής, δεν θα μπω στη διαδικασία μιας μίζερης προσέγγισης των αξιώσεων της Θράκης και ολόκληρης της Περιφέρειας.

Μας ανήκουν ισότιμα και ισόποσα όλα όσα ανήκουν σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και τούτο δεν πρόκειται να το απεμπολίσουμε ποτέ!

Πολύ περισσότερο για την Αν. Μακεδονία και τη Θράκη που σηκώνουν το βάρος πολλών καταστάσεων, ασχέτως αν κάποιοι υπουργοί εθελοτυφλούν και περιορίζονται σε εθιμοτυπικές επισκέψεις και δηλώσεις που θυμίζουν “μνημόσυνο” παρά δίνουν αισιοδοξία στους κατοίκους της περιοχής μας.

Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριε Μητσοτάκη, γνωρίζοντας ότι εντός του τρέχοντος μηνός θα επισκεφθείτε την περιοχή μας, εκτός της προεκλογικής σημασίας της επισκέψεώς σας θα πρέπει να σας πούμε ότι η Θράκη και ολόκληρη η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης είναι ουραγοί στην ανάπτυξη, στα κίνητρα για το δημογραφικό, στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην ανάσχεση της εσωτερικής και εξωτερικής μετανάστευσης των νέων κατοίκων.

Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Κυβερνήσεως, η Θράκη δεν επαιτεί! Τουναντίον, ΑΠΑΙΤΕΙ να δώσετε το πραγματικό βάρος, να ασκήσετε την πολιτική που της αξίζει και της πρέπει, προκειμένου να μπορεί να σηκώσει εκτός των άλλων και το βάρος των γεωπολιτικών εξελίξεων, αλλά και να συνεχίσει να υπάρχει ως ένα ισότιμο μέλος της Ελληνικής Περιφέρειας της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας.

Ο πληθυσμός μειώνεται, ο πληθυσμός γηράσκει, και τούτο δεν είναι μύθος, αλλά πραγματικότητα.

Η αποβιομηχάνιση έχει εκτοξεύσει την ανεργία στο 40% σε γενική κλίμακα και σε 80% σε ορισμένες περιοχές, που άλλοτε έσφιζαν απο ζωή και εργατικά χέρια.

Οι νέοι μεταναστεύουν για άλλες περιοχές, για άλλες χώρες…

Οι μειονότητες, πλην της μουσουλμανικής που είναι πολιτισμική και ανήκει στην Ελλάδα, πληθαίνουν και “απειλούν” ανθρωπογεωγραφικά την μετεξέλιξη της περιοχής.

Οι ασκούντες την πολιτική στην τοπική αυτοδιοίκηση δρουν ανεξέλεγκτα, χωρίς ίχνος ελέγχου απο την κυβέρνησή σας.

Οι ασκούντες την πολιτική στην Περιφέρεια απέχουν κυριολεκτικά απο την πραγματικότητα.

Η λειτουργία της Διακομματικής Επιτροπής, δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, παρ’ όλο που τη στηρίξαμε όλοι, γιατί στο παρελθόν, επι κυβερνήσεως του πατρός σας, είχε προσφέρει τα μέγιστα στη Θράκη. Τα οποία στην πλειονότητα εφάρμοσε η μετέπειτα κυβέρνηση του Αν. Παπανδρέου.

Κύριε Μητσοτάκη, οι θεσμικές υπηρεσίες υπολειτουργούν, η περιοχή κινείται με “αυτόματο πιλότο”, ενώ οι όποιες επεμβάσεις θωράκισης σε αμυντικό επίπεδο στο συνοριακό πλαίσιο, δεν είναι ικανό να φέρουν την ισόροπη ανάπτυξη και το πολυπόθητο αποτέλεσμά της.

Η παρουσία των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη βεβαίως και αποτελεί εγγύηση για την ασφάλεια στην περιοχή, αλλά σε λίγο κρίνουμε ότι η ασφάλεια θα αφορά μόνο τα στρατεύματα και όχι τους απλούς πολίτες που θα έχουν αποχωρήσει απο την περιοχή, μη βρίσκοντας τρόπο επιβίωσης και ευημερίας.

Οχι, δεν αντιπολιτευόμαστε το έργο της κυβέρνησης, αλλά δεν επιχαίρουμε και για την εγκατάλειψη και την κοινωνική και οικονομική παρακμή.

Κύριε Πρωθυπουργέ, η ελληνικότητα της Θράκης και της Αν. Μακεδονίας εξαρτάται απο τους πολίτες της.

Οσο αυτοί ευημερούν, τόσο θα ευημερεί και η περιοχή, άλλο τόσο θα κυματίζει περήφανα και η Ελληνική Σημαία στη Θράκη και την Αν. Μακεδονία, απο τον Εβρο και τη Σαμοθράκη μέχρι την Καβάλα και τη Θάσο!

Δεν υπάρχουν σχόλια