GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πρωθυπουργός: Δεν επιτρέπω στην Τουρκία να χρησιμοποιεί τη μουσουλμανική μειονότητα

“Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν και ιδιαίτερα στην Τουρκία να εργαλειοποιεί και να χρησιμοποιεί τη Μουσουλμανική Μειονότητα στην Ελλάδα και δη σ...


“Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν και ιδιαίτερα στην Τουρκία να εργαλειοποιεί και να χρησιμοποιεί τη Μουσουλμανική Μειονότητα στην Ελλάδα και δη στη Θράκη. Η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα να κουνά το δάχτυλο στην Ελλάδα. Ας δούμε που είναι Ελληνική Μειονότητα στην Τουρκία και ας δούμε πως ήταν και πως είναι η Μουσουλμανική Μειονότητα στην Ελλάδα. Εμείς ζούμε ισόρροπα και επιζητούμε την πρόοδο και ευημερία όλων.”

Με αυτά τα λόγια, έστειλε σαφές μήνυμα προς την Τουρκία ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας κάθε περιθώριο άλλης συζήτησης γύρω απο την επιθετική ρητορική της γείτονος που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτήρισε “αστεία τη σύγκριση της Θράκης με την Κύπρο”, δεδομένου ότι – όπως είπε – στη μία περίπτωση έχουμε ένα θέμα το οποίο θα λυθεί με βάση το Διεθνές Δίκαιο ενώ απο την άλλη έχουμε την ειρηνική συμβίωση δύο πολιτισμών και όχι εθνοτήτων, όπως θέλει η Τουρκία να παρουσιάζει.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έστειλε ένα ακόμη σαφές μήνυμα προς την Τουρκία, λέγοντας “όσο δυναμική είναι θέση μας και οι ενέργειές μας για την αμυντική θωράκιση της χώρας μας, άλλο τόσο είναι δυναμική είναι η θέληση που έχουμε να καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου με  την Τουρκία και να λύσουμε τις μόνες διαφορές μας, που είναι το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος και τίποτε άλλο. Δεν συζητούμε τίποτε περισσότερο.


Δεν υπάρχουν σχόλια