GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Υπό το φόβο των ιώσεων άνοιξαν τα σχολεία – Αναλυτικά το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για απουσίες και μάσκες

Νέο κύκλος ιώσεων αναμένεται να πυροδοτηθεί μέσα στον Ιανουάριο, στον παιδικό και εφηβικό πληθυσμό, με το άνοιγμα των σχολείων σήμερα Δευτέρ...


Νέο κύκλος ιώσεων αναμένεται να πυροδοτηθεί μέσα στον Ιανουάριο, στον παιδικό και εφηβικό πληθυσμό, με το άνοιγμα των σχολείων σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου μετά τις γιορτές.

Γονείς και ειδικοί προβληματίζονται, καθώς φοβούνται για «έκρηξη» κρουσμάτων στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ αρκετοί από αυτούς, πήγαν τα παιδιά τους σε φαρμακεία χθές και σήμερα, προκειμένου να κάνουν rapid test στα παιδιά τους.

  • Η αντίδραση του υπουργείου Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, πάντως, δηλώνει έτοιμο να πάρει επιπλέον μέτρα, αν διαπιστωθεί έξαρση των κρουσμάτων στα σχολεία, δηλώνει όμως κατηγορηματικά ότι δεν θα κλείσουν ολόκληρες τάξεις όπως τον πρώτο καιρό της πανδημίας. Ανησυχία για τα σχολεία εκφράζουν και οι λοιμωξιολόγοι, οι οποίοι φοβούνται ότι μία έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού και άλλων ιώσεων στα μικρά παιδιά θα επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό τις ευπαθείς ομάδες.

Πότε όμως πρέπει να κινητοποιηθεί ο γονέας;

  • Όταν ο πυρετός δεν υποχωρεί
  • Έντονες αυξομειώσεις θερμοκρασίας
  • Όταν υπάρχει δύσπνοια
  • Εμετοί
  • Διάρροια

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ο γονέας πρέπει να ζητήσει βοήθεια από παιδίατρο και να μην κάνει διάγνωση μόνος του. Την ίδια ώρα με την υποπαραλλαγή Kraken να σαρώνει την Αμερική, οι ειδικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος κορονοϊού και τονίζουν την σημασία του εμβολιασμού. Οι περισσότεροι γονείς συμβουλεύουν τα παιδιά τους να φοράνε τις μάσκες τους και φυσικά να μην αμελούν το συχνό πλύσιμο χεριών.

  • Το σχέδιο για τη γρίπη και τις απουσίες

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων μετά τις Χριστουγεννιάτικες Γιορτές τη Δευτέρα, την ώρα που εκφράζονται φόβοι από ειδικούς και γονείς σχετικά με τη διασπορά των ιώσεων μέσα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

  • Σχολεία: Οι απουσίες για γρίπη και κορονοϊό

Για τις απουσίες των μαθητών, η κυρία Κεραμέως επισήμανε ότι «ανταποκρινόμενοι και στην αγωνία των γονιών για την εποχική γρίπη, εκδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες εγκύκλιος, η οποία προβλέπει δυνατότητα απουσιών μέχρι 5 ημέρες για όσους νοσούν από την εποχική γρίπη. Η περίοδος εφαρμογής είναι από τον περασμένο Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο. Να μην ανησυχούν οι οικογένειες, αν κάποιος εμφανίσει συμπτώματα», πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη κάνει γνωστό ότι η δυνατότητα να «σβήνονται» απουσίες υπάρχει και για τη νόσηση με κορoνοϊό.

  • Πώς σβήνονται οι απουσίες

Η διαγραφή των απουσιών γίνεται με την προσκόμιση από τους ενδιαφερόμενους μαθητές πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας. Οι απουσίες αυτές είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών.

Σε περίπτωση που υπάρξουν «εικόνες» με αρκετές απουσίες παιδιών και άδειες τάξεις, λόγω των ιώσεων, η υπουργός Παιδείας προσέθεσε ότι το μοτίβο δε θα αλλάξει και θα συνεχίσει με το σχέδιο, που υπάρχει μέχρι στιγμής. Σε ό,τι αφορά στις εκτιμήσεις των ειδικών για τα σχολεία, στις οποίες αναφέρουν ότι καλό θα ήταν τα παιδιά να επιστρέψουν με μάσκες στα σχολεία, η κ, Κεραμέως διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για επιστροφή της μάσκας.

«Εξυπακούεται», ωστόσο, σύμφωνα με την υπουργό ότι όποιο παιδί θέλει να φορέσει μάσκα, μπορεί να το κάνει. «Δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση με το υπουργείο Υγείας για επαναφορά της μάσκας», δήλωσε χαρακτηριστικά η Υπουργός Παιδείας


















Δεν υπάρχουν σχόλια