GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Με λαμπρότητα και καλό καιρό τα Θεοφάνια σε όλη την Ξάνθη

  Χωρίς περιορισμούς και με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή (06/01) οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τα Θεοφάνια σε όλη την ΠΕ Ξάνθης.

 

Χωρίς περιορισμούς και με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή (06/01) οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τα Θεοφάνια σε όλη την ΠΕ Ξάνθης.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι κάτοικοι έδωσαν το παρών στις κατά τόπους τελετές καθαγιασμού των υδάτων, ενώ οι τολμηροί κολυμβητές βούτηξαν για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Σε αρκετές περιοχές μάλιστα επιστρατεύτηκαν ακόμη και τεχνητές κατασκευές ώστε να δημιουργηθούν μικρές λίμνες και να ακολουθήσε ο αγιασμός των υδάτων.

Τις θρησκευτικές εκδηλώσεις στην Ξάνθη παρακολούθησε φέτος και ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χρίστος Μέτιος. «Τα Θεοφάνια συμβολίζουν την αρχή της πορείας για ένα καλύτερο κόσμο. Η γιορτή αυτή ας σηματοδοτήσει για τον τόπο μας και τους πολίτες μια ανάλογη πορεία. Ο καθένας από εμάς στο πλαίσιο της ευθύνης του ας πράξει ό,τι χρειάζεται ώστε η περιοχή μας και η πατρίδα μας να έχουν ένα καλύτερο και πιο φωτεινό μέλλον. Χρόνια πολλά και καλή φώτιση σε όλους» σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

Οι περισσότεροι πολίτες συγκεντρώθηκαν φέτος, όπως και κάθε χρόνο, στον Κόσυνθο, στο Λιμάνι των Αβδήρων και στο Πόρτο Λάγος. Εξίσου μεγάλη ωστόσο ήταν και η συμμετοχή των πολιτών στον καθαγιασμό των υδάτων στον Νέστο, αλλά και στην παραλιακή ζώνη σε περιοχές όπως η παραλία των Μαγγάνων και η παραλία του Ερασμίου.

Με ένα λευκό περιστέρι και μικρά παιδιά που αψηφώντας το κρύο βούτηξαν για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό γιόρτασαν τα Θεοφάνια οι κάτοικοι στο Σέλινο, ενώ στη Σταυρούπολη η ομίχλη που επικρατούσε στην περιοχή του Νέστου δημιούργησε ένα σκηνικό βγαλμένο από ταινίες.

Σημαντική για ακόμη μια χρονιά και η συνεισφορά των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού, που παρακολουθούσαν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις ώστε εάν χρειαστεί να παρέμβουν για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Ξάνθης αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους συμβολισμούς της σημερινής ημέρας, στο φως και στη φώτιση του Κυρίου.

Στις περισσότερες περιοχές μάλιστα της ΠΕ Ξάνθης βούτηξαν για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό αρκετά παιδιά.













Δεν υπάρχουν σχόλια