GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απαλλάχτηκε από χρέος 840.000 ευρώ ~ Απόφαση - σταθμός από το Ειρηνοδικείο Βόλου

Δεκτή η αίτηση πτώχευσης 50χρονου ελεύθερου επαγγελματία - Γλύτωσε την πρώτη κατοικία και άλλα περιουσιακά στοιχεία που είχαν βγει στο σφυρί...


Δεκτή η αίτηση πτώχευσης 50χρονου ελεύθερου επαγγελματία - Γλύτωσε την πρώτη κατοικία και άλλα περιουσιακά στοιχεία που είχαν βγει στο σφυρί, με τον νέο πτωχευτικό νόμο.

Μία απόφαση - σταθμό εξέδωσε τέλη Δεκεμβρίου το Ειρηνοδικείο Βόλου, κάνοντας δεκτή την αίτηση πτώχευσης ιδιώτη-φυσικού προσώπου.

Το αρμόδιο πτωχευτικό Δικαστήριο έκρινε ότι ο αιτών, ηλικίας 50 ετών,

ελεύθερος επαγγελματίας, βρίσκεται σε μόνιμη και καθολική αδυναμία εξυπηρέτησης των οφειλών του, καθώς αδυνατεί να τις καταβάλλει κατά τρόπο γενικό και ουσιαστικά τον απάλλαξε από ένα υπέρογκο χρέος.

Το συνολικό ύψος των χρημάτων που χρωστούσε ανερχόταν στο ποσό των 840.000 ευρώ περίπου και αφορούσε δάνεια από τράπεζες, απαιτήσεις των funds, οφειλές σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία καθώς και σε ιδιώτες από την επαγγελματική του ενασχόληση.

Οι παραπάνω πιστωτές θα ικανοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο από την πτωχευτική περιουσία του αιτούντος και στον βαθμό που είναι αυτό εφικτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ποσό των 840.000 ευρώ ουσιαστικά ο ελεύθερος επαγγελματίας θα πληρώσει περίπου 20.000 ευρώ και αυτό διότι το δικαστήριο έκρινε ότι πράγματι έχει εγγενή αδυναμία να αποπληρώσει τα χρέη που δημιουργήθηκαν, αφού το εισόδημα που παρουσίασε ότι λαμβάνει από την εργασία του δεν ξεπερνά τις 15.000 ευρώ.

Από το 2014 ο 50χρονος επαγγελματίας ζούσε με τον Εφιάλτη της απώλειας της πρώτης του κατοικίας, καθώς οι πλειστηριασμοί διαδέχονταν ο ένας τον άλλο και εκείνος έτρεχε κάθε φορά με ανακοπές να σώσει το σπίτι του.

«Σε εφαρμογή του Νόμου 4738/2020 δίνεται στην πράξη δεύτερη ευκαιρία στον οφειλέτη, ο οποίος, χωρίς δική του υπαιτιότητα, αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις δανειακές και κάθε είδους χρηματικές υποχρεώσεις του και επιπλέον δεν καλείται να εγκαταλείψει στο άμεσο μέλλον την κύρια κατοικία του.

Με την ισχύουσα νομοθετική πρόβλεψη και την ορθή εφαρμογή της από τα πτωχευτικά δικαστήρια επιτυγχάνεται η επανένταξη των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων στην αγορά εργασίας. Ετσι η δικαιοσύνη συμβάλλει στη λύση ενός χρόνιου προβλήματος της ελληνικής κοινωνίας που αποτελεί απότοκο της οικονομικής κρίσης», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Βολιώτης δικηγόρος Στέφανος - Θεόδωρος Κατσουλάκης, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση.

Σημειώνεται πως ο θιγόμενος επαγγελματίας υπέβαλε μέσω του δικηγόρου του την αίτηση για να κάνει χρήση του νέου πτωχευτικού νόμου τον Αύγουστο του 2021 αφού κατέθεσε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, με την απόφαση να εκδίδεται τέσσερις μήνες μετά, ήτοι τέλη Δεκεμβρίου 2021.

Καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι αντίστοιχες αποφάσεις στη Μαγνησία έχουν εκδοθεί για άλλα πέντε φυσικά πρόσωπα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια