GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Η εποχή του αλεξανδρινού έφτασε! Οδηγίες και tips για να αγοράσετε το κατάλληλο φυτό τις φετινές γιορτές

  Με το πλούσιο πράσινο φύλλωμα και τα έντονα χρωματιστά τους φύλλα, τα αλεξανδρινά αποτελούν το πιο ελκυστικό θέαμα σε κάθε χώρο τον χειμών...

 

Με το πλούσιο πράσινο φύλλωμα και τα έντονα χρωματιστά τους φύλλα, τα αλεξανδρινά αποτελούν το πιο ελκυστικό θέαμα σε κάθε χώρο τον χειμώνα. Με την κατάλληλη φροντίδα αυτό το υπέροχο χειμωνιάτικο φυτό θα κρατήσει καθ΄όλη τη διάρκεια των γιορτών, και ακόμη περισσότερο, αρκεί να επιλέξετε το κατάλληλο κατά την επίσκεψή σας στο ανθοπωλείο ή το φυτώριο.

Οι ειδικοί του Stars for Europe μας εξηγούν πως θα αναγνωρίσουμε τα φρέσκα και υγιή αλεξανδρινά και τι πρέπει να προσέξουμε πριν την αγορά του.

  • Πυκνό φύλλωμα και πλούσια άνθη

Μπορείτε να αναγνωρίσετε τα φρέσκα και υγιή αλεξανδρινά από τα πλούσια άνθη, το έντονο, χωρίς σημάδια, φύλλωμά τους, που δεν έχει αποχρωματισμούς ή παραμορφωμένα φύλλα. Εάν ένα φυτό έχει ήδη αρχίσει να χάνει τα φύλλα του, καλύτερα να βρείτε κάποιο άλλο. Ένας άλλο σημαντικός δείκτης φρεσκάδας του φυτού είναι τα άνθη του. Είναι μικρά και διακριτικά, στο κέντρο των πολύχρωμων φύλλων. Στα φρέσκα αλεξανδρινά τα άνθη θα είναι γεμάτα και θα έχουν κιτρινοπράσινο χρώμα.

  • Βρείτε ένα φωτεινό, ζεστό και προστατευμένο μέρος

Τα αλεξανδρινά χρειάζονται φως για να ανθίσουν. Δεν τους αρέσει το κρύο ή τα ρεύματα. Στα καταστήματα πώλησης, τα φυτά θα πρέπει να τοποθετούνται σε ένα φωτεινό, ζεστό σημείο προστατευμένο από τα κρύα ρεύματα. Μείνετε μακριά από αλεξανδρινά που βρίσκονται στην είσοδο του καταστήματος που έχει ρεύμα, σε εξωτερικό χώρο σε αέρα ή θερμοκρασία μικρότερη των 15°C, ή ακόμα και σε σκοτεινές γωνίες του καταστήματος. Υπάρχει περίπτωση να έχουν υποστεί ζημιά που θα εμφανιστεί αργότερα, όταν τα φύλλα θα πέσουν.

  • Το σωστό πότισμα είναι σημαντικό

Το χώμα των αλεξανδρινών δεν πρέπει να στεγνώνει τελείως, αλλά ούτε και να είναι έχει πολύ νερό. Η υπερβολική ποσότητα νερού μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια ζημιά στα αλεξανδρινά. Είναι εύκολο να ελέγξετε εάν το αλεξανδρινό σας έχει ποτιστεί σωστά: Απλά σηκώστε την γλάστρα για λίγο. Εάν είναι πολύ ελαφριά ή αρκετά βαριά, καλύτερα να αποφύγετε την αγορά του. Επίσης, καλύτερα να αποφύγετε φυτά που στο πιατάκι έχουν λιμνάζον νερό, γιατί μπορεί να έχει προξενήσει ζημιά.

  • Σωστή συσκευασία κατά τη μεταφορά στο σπίτι

Για να είστε σίγουροι ότι το αλεξανδρινό σας θα αντέξει μέχρι να φτάσετε σπίτι ακόμα και με έντονο κρύο, θα πρέπει να το τυλίξετε καλά για τη μεταφορά. Τα καταστήματα στα οποία θα κάνετε τις αγορές σας πρέπει να διαθέτουν κατάλληλη συσκευασία μεταφοράς, όπως είναι χαρτί για σωστό τυλιγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια