GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


myProperty: Ανοικτή για τις τροποποιητικές δηλώσεις κληρονομιών η εφαρμογή

  Ανοικτή για τις ψηφιακές τροποποιητικές δηλώσεις κληρονομιών είναι η εφαρμογή myProperty της ΑΑΔΕ.

 


Ανοικτή για τις ψηφιακές τροποποιητικές δηλώσεις κληρονομιών είναι η εφαρμογή myProperty της ΑΑΔΕ.

Αναλυτικότερα, πλέον, μέσω της εφαρμογής, όλοι οι πιστοποιημένοι στο myAADE συμβολαιογράφοι θα μπορούν να δημιουργούν Δηλώσεις Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων, Δωρεών, Γονικών Παροχών και Κληρονομιών, αλλά και εκτυπώνουν αντίγραφα των δηλώσεων αυτών.

Παράλληλα, τα Φυσικά Πρόσωπα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την εφαρμογή ως αγοραστές, πωλητές, δωρητές/γονείς, δωρεοδόχοι/τέκνα, κληρονόμοι/κληροδόχοι, αλλά και ως νόμιμοι εκπρόσωποί τους (Φυσικών και Νομικών Προσώπων), προκειμένου να ανακτήσουν τη Δήλωση Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων, Δωρεάς, Γονικής Παροχής και Κληρονομιάς που έχει κοινοποιήσει προς αυτούς ένας συμβολαιογράφος, υποβάλλοντας ή απορρίπτοντάς την οριστικά και δημιουργώντας νέα δήλωση φόρου κληρονομιάς για κινητά.

Ακόμη, μπορούν να εκτυπώσουν αντίγραφο της υποβληθείσας δήλωσης, την πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου μεταβίβασης ακινήτου, την Ταυτότητα Οφειλής του φόρου, καθώς και να εκδώσουν το Αποδεικτικό Καταβολής του φόρου αυτού, όπου απαιτείται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, σε καθημερινή βάση, υποβάλλονται περισσότερες από 1.000 ηλεκτρονικές δηλώσεις φόρου μεταβίβασης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myProperty , ενώ το κύμα των μεταβιβάσεων φουσκώνει μέρα με τη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια