GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Documento: «Ο βουλευτής Χειμάρας έπαιρνε δουλειές από το Δημόσιο»-Ισχυρίζεται ότι «δεν ήξερε» για το ασυμβίβαστο

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, προκαλεί νέα πολιτική κόντρα και μεγάλες αντιδράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση, καθ...


Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, προκαλεί νέα πολιτική κόντρα και μεγάλες αντιδράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς αναφέρει ότι η επιχείρηση (τυπογραφείο) του «γαλάζιου» βουλευτή της Φθιώτιδας, Θέμη Χειμάρα, πήρε δουλειές τουλάχιστον 400.000 ευρώ από το Δημόσιο, αλλά και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Μετά τον σάλο, που προκλήθηκε, ο Θέμης Χειμάρας επιχειρεί με επιστολή-απάντησή του να δικαιολογήσει τις αποκαλύψεις, χωρίς να διαψεύδει το δημοσίευμα.

Εμμέσως πλην σαφώς, ο βουλευτής της ΝΔ ισχυρίζεται ότι, μετά από την εκλογή του το 2019, δεν γνώριζε για τα περί ασυμβίβαστου και πως έπρεπε να αλλάξει κάτι σε σχέση με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Παράλληλα, σημειώνει ότι «η αναγκαιότητα της ενασχόλησής μου με τα κοινά και η επι μακρόν παραμονή μου στην Αθήνα για την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου υποχρεώσεων, με απομάκρυνε από την προσωπική εποπτεία της επιχείρησής μου, όπως συνέβαινε στο παρελθόν», πετώντας το μπαλάκι των ευθυνών στους συνεργάτες του.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Θέμης Χειμάρας επιχειρεί να «διορθώσει» το δημοσίευμα, που κάνει λόγο για μπίζνες 400.000 ευρώ, σημειώνοντας ότι «οι πωλήσεις σε Ο.Τ.Α. και δομές εκπαίδευσης, μέσα από νόμιμες διαδικασίες, αντιστοιχούν σε 268.794,76 ευρώ.

Και επειδή οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια, το πραγματικό Κέρδος προ Φόρων από το 2019 έως το 2021, είναι 31.437,00 ευρώ, ενώ αναμένεται τα αποτελέσματα του 2022 να προσθέσουν επιπλέον περίπου 10.000 ευρώ.

Για μια επιχείρηση που απασχολεί εννέα (9) εργαζόμενους».

Αντίδραση, αλλά και «καμία έκπληξη» για τον ΣΥΡΙΖΑ

Το δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την Κουμουνδούρου να τονίζει με νόημα ότι ο κ. Χειμάρας «προστίθεται και αυτός στη μακρά σειρά των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος που εκμεταλλεύονται την ιδιότητά τους για να συνάπτουν συμβάσεις προς ίδιο όφελος», υπενθυμίζοντας άλλες δύο υποθέσεις στελεχών της ΝΔ, με πρωταγωνιστές τους κ.κ. Μαραβέγια και Πάτση.

«Αυτή τη φορά πρόκειται για 400.000 ευρώ.

Μικροποσό, μπροστά στον κύριο Μαραβέγια και στον κύριο Πάτση, στα 8,5 δισεκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων της κυβέρνησης προς κάθε λογής φίλους της», σχολιάζει καυστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν εκπλήσσει πλέον την κοινή γνώμη ότι ο κ. Χειμάρας «πρωταγωνιστεί σε ένα ακόμα σκάνδαλο απευθείας αναθέσεων», αλλά «οι απίθανες δικαιολογίες που επιστρατεύουν οι κυβερνητικοί βουλευτές, κάθε φορά που αποκαλύπτονται οι αθέμιτες πρακτικές τους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού υπενθυμίζει ότι «για τον κύριο Χειμάρα, φταίνε οι υπάλληλοι της εταιρείας του που δεν γνώριζαν το “ασυμβίβαστο”», καταλήγει με νόημα πως «το μόνο ασυμβίβαστο τελικά είναι αυτό ανάμεσα στην στοιχειώδη ηθική και στα έργα των κυβερνητικών βουλευτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια