GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τουρκία: Πιστή στην πολεμική ρητορική της – «Και στο Αιγαίο μπορεί να γίνει κάτι ξαφνικό»

Πιστή στην «πολεμική» ρητορική της παραμένει η Άγκυρα, με το φιλοκυβερνητικό δίκτυο CNN Turk να εξακοντίζει νέες βολές σε βάρος της Ελλάδας,...


Πιστή στην «πολεμική» ρητορική της παραμένει η Άγκυρα, με το φιλοκυβερνητικό δίκτυο CNN Turk να εξακοντίζει νέες βολές σε βάρος της Ελλάδας, μετά τις σεισμικές έρευνες που ξεκίνησαν στα νότια της Κρήτης.

Αναλυτικότερα, σε δημοσίευμά του, το τουρκικό δίκτυο απειλεί ότι ακόμη και στο Αιγαίο μπορεί να γίνει κάτι «ξαφνικό», κατ’ αντιδιαστολή με τις τουρκικές επιδιώξεις στη Συρία.

Σχολιάζοντας, μάλιστα, τη νέα Navtex για επέκταση των σεισμικών ερευνών της ExxonMobil νότια της Κρήτης, το CNN Turk κάνει λόγο για «βήμα που «θα κλιμακώσει την ένταση με τη Λιβύη», επισημαίνοντας ότι οι ελληνικές έρευνες στοχεύουν στην ακύρωση του τουρκο-λιβυκού συμφώνου.

«Βήμα που θα κλιμακώσει την ένταση με τη Λιβύη έγινε από την Ελλάδα.

Η Αθήνα ανακοίνωσε ΝΑVΤΕΧ που εισέρχεται στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Λιβύης.

Επέκτεινε προς την κατεύθυνση των ακτών της Λιβύης τις περιοχές έρευνας ορυκτών καυσίμων […]

Πιστεύεται πως η Ελλάδα με αυτό το βήμα αποσκοπεί στο να μετρήσει την αντίδραση της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης», σημειώνεται χαρακτηριστικά.


Παράλληλα, το φιλοκυβερνητικό μέσο καταφέρεται ακόμη και σε βάρος του Νίκου Δένδια, μετά το πρόσφατο περιστατικό στο αεροδρόμιο της Τρίπολης.

«Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, και πάλι έθεσε στο στόχαστρο του την Τουρκία.

Μετά από τη διπλωματική κρίση που προκάλεσε στην Τρίπολη ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, έγινε από την Ελλάδα ένα ακόμη βήμα που μπορεί να προκαλέσει την αντίδραση της Λιβύης», αναφέρεται.

Την ίδια ώρα, με αφορμή τις τουρκικές επιχείρησεις στη Συρία, ο δημοσιογράφος Ισμέτ Οζτσελίκ είπε προκλητικά:

«Το έχουμε πει επανειλημμένα, η αποφασιστικότητα στο θέμα της χερσαίας επιχείρησης στη Συρία, ισχύει και για το Αιγαίο και αυτό φαίνεται.

Και στο Αιγαίο μπορεί να γίνει κάτι ξαφνικό […]

Άλλωστε το γεγονός ότι η υψηλότερη φωνή που ακούστηκε σχετικά με την αεροπορική επιχείρηση που κάναμε στο Ιράκ και στη Συρία ήταν από την Ελλάδα, δείχνει ότι και εκείνοι ανησύχησαν από αυτή την δουλειά».






















Δεν υπάρχουν σχόλια