GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οταν το Θρακικό Πέλαγος “αγκαλιάζει” τον Ηλιο!

  Το Θρακικό Πέλαγος, το βορειότερο του Βορείου Αιγαίου, φημίζεται για πολλά υπέροχα στοιχεία εντός και εκτός θάλασσας…

 


Το Θρακικό Πέλαγος, το βορειότερο του Βορείου Αιγαίου, φημίζεται για πολλά υπέροχα στοιχεία εντός και εκτός θάλασσας…
Τι να πει κανείς για τον υπόγειο πλούτο, για τον οποίο “σφάζονται” χώρες και χώρες… αλλά και τον πλούτο των δυάτων σε σημαντικά μέταλλα που παρέχουν υγεία ευεξία στους λουόμενους!

Τι να πρωτοπεριγράψεις για τα υπέροχα ψάρια, τα θαλασσινά, τις ακρογιαλιές…

Κάθε τοπίο και μια ζωγραφιά! Λες και ο Δημιουργός της Γης, είχε τεράστια “κέφια” την ώρα που έθετε τις “πινελιές” φυσικού και όχι μόνο κάλλους!

Ας απολαύσουμε τέτοια στιγμιότυπα όπως τα αποτυπώνουν κάτοικοι, περιηγητές με το δικό τους φωτογραφικό φακό, τη δική τους οπτική γωνία, που αγγίζει τη ψυχή τους και το πνεύμα τους!

                  

Για την ιστορία

Το Θρακικό πέλαγος είναι η βορειοανατολική περιοχή του Βόρειου Αιγαίου, που εκτείνεται από τις ανατολικές ακτές της Χαλκιδικής έως τις δυτικές ακτές της χερσονήσου της Καλλίπολης στην Ανατολική Θράκη. Προς Βορρά βρέχει τα παράλια της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, σχηματίζοντας αρκετούς κόλπους, όπως τον Ακάνθιο, τον Στρυμονικό, τον Κόλπο της Καβάλας, τον Βιστωνικό, τον Ανοιχτό όρμο και τον κόλπο του Ξηρού. Προς Νότο, ορίζεται από τα βόρεια παράλια της Λήμνου και τα βόρεια παράλια της Τενέδου. Το Θρακικό πέλαγος περιβάλλει τα νησιά Θάσος, Σαμοθράκη και Ίμβρος. Το όνομα του οφείλεται στη Θράκη.

Η Γεωγραφική θέση του Θρακικού πελάγους, η μόνη ελληνική θαλάσσια περιοχή βορειότερα του 40ου παραλλήλου, η μεγαλύτερη λεκάνη απορροής του Αιγαίου, την οποία συνθέτουν οι ποταμοί Έβρος, Νέστος, το αχανές σύμπλεγμα μικρότερων ποταμών (ορμητικών όμως και με ιδιαίτερη υψηλή πυκνότητα φερτών υλικών επί των υδάτων τους, λόγω της έντονης μορφολογίας της οροσειράς της Ροδόπης), λιμνών, λιμνοθαλασσών και ελών που αυτοί περιβάλλουν, καθώς και ο Ελλήσποντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια