GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σύμπραξη του Συλλόγου Ρομποτικής “RoboSpecialists” και ΙΘΤΠ

Σε μια σημαντική για την ιστορία του συνεργασία προχώρησε ο Σύλλογος Ρομποτικής, Μαθηματικών, Φυσικής & Τεχνολογίας Ξάνθης “RoboSpeciali...


Σε μια σημαντική για την ιστορία του συνεργασία προχώρησε ο Σύλλογος Ρομποτικής, Μαθηματικών, Φυσικής & Τεχνολογίας Ξάνθης “RoboSpecialists”. Ο πρώτος σύλλογος ρομποτικής στην Ξάνθη, με ημερομηνία ίδρυσης 2015, σύναψε μνημόνιο συνεργασίας με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης.

Στα γραφεία του ΙΘΤΠ, υπεγράφη τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, από την Πρόεδρο του Συλλόγου RoboSpecialists, κ. Μαρία Γκαγκώνη, και τον Διευθυντή του Ιδρύματος, κ. Ανδρέα Ματζάκο, η σύμπραξη των δύο φορέων, παρουσία του μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου και συνεργάτη του Ιδρύματος, κ. Νίκου Κοσμίδη.

Από την 1η Δεκεμβρίου, η έδρα του Συλλόγου μεταφέρεται στον διατηρητέο χώρο της ιστορικής Καπναποθήκης «Π» (Καπνεργατών 9), μνημείο της βιομηχανικής μας κληρονομιάς. Επίσης, στον ίδιο χώρο μεταφέρονται από την ίδια ημερομηνία τα μαθήματα ρομποτικής, τα οποία μέχρι σήμερα πραγματοποιούνταν στην έδρα του συλλόγου (Βενιζέλου 72-76). Οι μαθητές μας, θα συνεχίσουν κανονικά την εκπαιδευτική και προπονητική τους δραστηριότητα στον νέο χώρο, ο οποίος θα συνδράμει έτι περισσότερο στην ανάπτυξη τεχνολογικής συνείδησης στη νέα γενιά και σε αναφορά με το βιομηχανικό και τεχνολογικό παρελθόν της πόλης.

Στα εφτά χρόνια λειτουργίας του, ο Σύλλογος Ρομποτικής “RoboSpecialists”, πέτυχε να ανοίξει το μαθητικό κοινό της πόλης μας στον κόσμο της τεχνολογίας με τρόπο δημιουργικό, ομαδοσυνεργατικό και ασφαλή, προσφέροντά τους μια νέα θέαση της τεχνολογίας, χρήσιμη στην ανάπτυξη του σημερινού ανθρώπου. Παράλληλα, πέτυχε διακρίσεις σε περιφερειακούς και πανελλήνιους διαγωνισμούς, όπως και τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό διαστημικής CanSat, στον οποίο και εξασφάλισε την 3η θέση πανελληνίως. Σε αυτήν την πετυχημένη κατεύθυνση, συνέβαλε η αφοσίωση και η αγάπη προς τις νέες τεχνολογίες των υπευθύνων του εκπαιδευτικού μας προγράμματος, κ. Βασίλη Κόκκινου (Αργυρός Ολυμπιονίκης, τελειόφοιτος Πολιτικών Μηχανικών  ΔΠΘ) και κ. Παναγιώτη Γιάννη (πτυχιούχος Παραγωγής & Διοίκησης ΔΠΘ), όπως και η συμμετοχή στα Δ.Σ. του Συλλόγου ανθρώπων με δραστήρια κοινωνική παρουσία στη ζωή της πόλης μας.

Ο Σύλλογος εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς το ΙΘΤΠ για τη σύναψη αυτής της πολυεπίπεδης νέας συνεργασίας, η οποία θα δώσει μια καινούργια δυναμική στο έργο μας αλλά και στην ρομποτική εκπαίδευση. Επίσης, ευχαριστεί τους γονείς των παιδιών για τη μέχρι τώρα εμπιστοσύνη τους προς το έργο του και προσβλέπει σε περαιτέρω ανάπτυξη των δράσεών του.

Πληροφορίες για την συμμετοχή νέων μαθητών στα τμήματα του εργαστηρίου ρομποτικής, τα οποία θα πραγματοποιούνται από 1η Δεκεμβρίου στην Καπναποθήκη «Π», ενταγμένα στο πρόγραμμα εργαστηρίων του ΙΘΤΠ, παρέχονται από τη Γραμματεία του φορέα στο τηλέφωνο 25410 26635, από Δευτέρα-Παρασκευή (17:00-20:00).

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου RoboSpecialists

  • Γκαγκώνη Μαρία, Πρόεδρος
  • Κανδυλή Σταματία, Γραμματέας
  • Χαραλαμπίδης Βασίλης, Αντιπρόεδρος
  • Βουγιουκλή Κατερίνα, Οργ. Γραμματέας
  • Καρατσιουμπάνη Θεανώ, Ταμίας     
  • Διαφωνίδης Χαράλαμπος, Μέλος
  • Καλλίδου Άννα, Μέλος
  • Κοσμίδης Νίκος, Μέλος
  • Παπαδοπούλου Μαρία, Μέλος 



Δεν υπάρχουν σχόλια