GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σεξ: Το φρούτο που ανεβάζει την ερωτική επιθυμία σε άνδρες και γυναίκες

Όταν η σεξουαλική επιθυμία μειώνεται, αρκετοί είναι αυτοί που καταφεύγουν σε χάπια ή συμπληρώματα για την ενίσχυση της λίμπιντο, όμως, σύμφω...


Όταν η σεξουαλική επιθυμία μειώνεται, αρκετοί είναι αυτοί που καταφεύγουν σε χάπια ή συμπληρώματα για την ενίσχυση της λίμπιντο, όμως, σύμφωνα με ειδικούς, υπάρχουν κι άλλες λύσεις.

Ένας χυμός θα μπορούσε να δώσει συγκεκριμένες και σημαντικές απαντήσεις και να αποτελέσει το αφροδισιακό που ανεβάζει την επιθυμία για σεξ. Το φρούτο που το πετυχαίνει αυτό, είναι σύμφωνα με τις μελέτες, το ρόδι.

Η καθημερινή κατανάλωση χυμού ροδιού μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα τεστοστερόνης τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, δηλαδή να προσφέρει αυξημένη σεξουαλική επιθυμία και για τα δύο φύλα. Ο εν λόγω χυμός πιστεύεται επίσης ότι συντελεί στην καλύτερη υγεία των γεννητικών οργάνων λόγω της τεράστιας ποικιλίας αντιοξειδωτικών σε αυτά.

Σύμφωνα με συγκεκριμένες μελέτες, παρατηρήθηκε ότι οι άνθρωποι που έπιναν χυμό ροδιού ανέφεραν βελτίωση στη γενική τους υγεία, αλλά και αύξηση της λίμπιντο. Ειδικότερα, μελέτη με το Πανεπιστήμιο Queen Margaret στο Εδιμβούργο διαπίστωσε ότι άνδρες και γυναίκες που έπιναν καθημερινά ένα ποτήρι χυμό φρούτων για ένα δεκαπενθήμερο παρατήρησαν αύξηση της ορμόνης τεστοστερόνης.

Οι συμμετέχοντες παρακολουθήθηκαν παράλληλα με την πρόσληψη χυμού ροδιού και διαπιστώθηκε ότι μέχρι το τέλος της μελέτης και τα δύο φύλα είχαν δει «σημαντικά αυξημένα» επίπεδα τεστοστερόνης. Η αυξημένη τεστοστερόνη μεταξύ των ανδρών περιελάμβανε βελτίωση στην τριχοφυΐα του προσώπου, πιο βαθιά φωνή και μεγαλύτερη σεξουαλική ορμή.

Μεταξύ των γυναικών, σημειώθηκε βελτιωμένη παραγωγή στα γυναικεία επινεφρίδια και ωοθήκες, παράλληλα με ενδυνάμωση των οστών και των μυών και βελτιωμένη σεξουαλική ορμή.

  • Η διαφορά στις γυναίκες

Τα αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης από το χυμό ροδιού αυξήθηκαν κατά 30% μεταξύ των συμμετεχόντων, ενώ αναφέρθηκαν και άλλα οφέλη για την υγεία.  Οι συμμετέχοντες όχι μόνο ένιωσαν πιο σέξι αλλά είδαν επίσης μια δραματική πτώση στην ένδειξη της αρτηριακής πίεσης για όσους έπασχαν από υψηλή αρτηριακή πίεση.

Μια άλλη μελέτη ενίσχυσε περαιτέρω τις θετικές επιδράσεις του χυμού ροδιού, διαπιστώνοντας ότι βοήθησε επίσης στη βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος, στην πυκνότητα των σπερματογόνων κυττάρων, στην αντιοξειδωτική δράση και στην αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης στους αρσενικούς αρουραίους.


Δεν υπάρχουν σχόλια