GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η ομορφιά στη Γυναίκα, διαβατήριο στο να κλείνει συμφωνίες με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα

Η ομορφιά στη Γυναίκα: Διαβατήριο στο να κλείνει συμφωνίες με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική μελέτη.


Η ομορφιά στη Γυναίκα: Διαβατήριο στο να κλείνει συμφωνίες με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική μελέτη.

Συγκεκριμένα, ερευνητές από το πανεπιστήμιο Zhejiang υποστηρίζουν ότι η ομορφιά μιας γυναίκας αποτελεί διαβατήριο για να κλείνει επαγγελματικές και μη συμφωνίες με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

  • Το πείραμα

  Ζήτησαν από 21 φοιτητές, να δουν φωτογραφίες από 300 Κινέζες, οι μισές από τις οποίες ήταν αντικειμενικά ελκυστικές και οι υπόλοιπες μισές μη ελκυστικές. Στη συνέχεια, τους ζητήθηκε να παίξουν ένα παιχνίδι στον υπολογιστή με τα πρόσωπα των γυναικών που είχαν μόλις δει. Αυτό που έπρεπε να κάνουν ήταν να αποφασίσουν με ποιες από αυτές τις γυναίκες θα μοιράζονταν ένα μικρό χρηματικό ποσό.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, παρακολουθώντας τη δραστηριότητα του εγκεφάλου τους κατά τη θέαση των φωτογραφιών, οι άνδρες ήταν πιο πιθανό να αποδεχτούν κακές συμφωνίες από τις ελκυστικές γυναίκες. Μάλιστα, απαντούσαν πιο γρήγορα σε δίκαιες προσφορές από τις όμορφες γυναίκες και πιο αργά στις άδικες προτάσεις.

«Φαίνεται να υπάρχει μια προκατάληψη απέναντι στους όμορφους και ελκυστικούς ανθρώπους, ακόμη κι όταν δεν αυξάνονται οι πιθανότητες να υπάρξει κάποιο όφελος για εμάς, όπως για παράδειγμα ένα ραντεβού», δήλωσε ο ψυχολόγος Άντονι Λιτλ στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail , τονίζοντας ότι: «Αυτό υποδηλώνει, ότι το κίνητρό μας να είμαστε καλοί απέναντι στους ελκυστικούς ανθρώπους είναι απίθανο να βασίζεται σε συνειδητές αποφάσεις μεγιστοποίησης του δικού μας οφέλους». 

Δεν υπάρχουν σχόλια