GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Το αλκοόλ προκαλεί εγκεφαλικά σε νέους ανθρώπους!

Τι αναφέρει έρευνα για το αλκοόλ και τους νέους; Ποιος είναι ο κίνδυνος;


Τι αναφέρει έρευνα για το αλκοόλ και τους νέους; Ποιος είναι ο κίνδυνος;

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Neurology»της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 1,5 εκατ. ανθρώπους, από τους οποίους οι 3.153 έπαθαν εγκεφαλικό στη διάρκεια της εξαετούς μελέτης.

Οι 20άρηδες και 30άρηδες, που κάνουν μέτρια έως μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να πάθουν εγκεφαλικό, σε σχέση με τους νέους ενήλικες, οι οποίοι πίνουν ελάχιστα ή καθόλου.

  • Αυτό τουλάχιστον δείχνει η νέα έρευνα επιστημόνων από τη Νότια Κορέα.
  • Ο κίνδυνος αυξάνεται αναλογικά όσα περισσότερα χρόνια ένας νέος πίνει πολύ αλκοόλ.

Οι ερευνητές τόνισαν ότι «η συχνότητα εγκεφαλικών σε νέους ενήλικες αυξάνεται συνεχώς κατά τις τελευταίες δεκαετίες, με τα σχετικά επεισόδια να οδηγούν σε θάνατο και σε σοβαρή αναπηρία.

Είναι σημαντικό να προληφθούν τα εγκεφαλικά σε αυτές τις ηλικίες, μέσω και της μείωσης της κατανάλωσης του αλκοόλ», όπως υποστηρίζουν.

Επίσης, θα πρέπει να καταγραφεί ότι άνθρωποι με δύο έτη μέτριας έως έντονης κατανάλωσης είχαν 19% αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού, με τρία χρόνια 22% μεγαλύτερο κίνδυνο και με τέσσερα χρόνια 23% αυξημένο κίνδυνο, ιδίως για αιμορραγικού τύπου εγκεφαλικό επεισόδιο.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια