GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στα πόσα ποτά σε βλέπει πιο όμορφο; Υπάρχει μαγικός αριθμός

Υπάρχουν κλισέ και κλισέ. Ένα από τα βασικά λέει πως όταν είσαι μεθυσμένος βλέπεις σχεδόν όλες τις γυναίκες όμορφες. Ακόμη και αυτές που την...


Υπάρχουν κλισέ και κλισέ. Ένα από τα βασικά λέει πως όταν είσαι μεθυσμένος βλέπεις σχεδόν όλες τις γυναίκες όμορφες. Ακόμη και αυτές που την ημέρα θα πέρναγαν απαρατήρητες. Όμως, μια έρευνα, επιβεβαιώνει το κλισέ και συμπληρώνει το φοβερό: όταν έχεις κάνει λίγο κεφάλι από το ποτό, φαίνεσαι και εσύ ο ίδιος πιο ποθητός σε εκείνες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα, αρκεί μόλις ένα ποτό (το πολύ δύο) για να φανούμε ο ένας στον άλλο πιο ελκυστικοί. Όχι όμως περισσότερα. Η έρευνα ξεκαθαρίζει ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον ζαλισμένο και στον μεθυσμένο. Και ο τελευταίος, σίγουρα δεν εντυπωσιάζει κανέναν.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Bristol, χρησιμοποίησαν για την έρευνά τους δύο ομάδες που αποτελούνταν από άντρες και γυναίκες. Τα μέλη της πρώτης ομάδας φωτογραφήθηκαν νηφάλια, ξαναφωτογραφήθηκαν μετά από ένα ποτό και έβγαλαν και μία τρίτη φωτογραφία όταν πλέον είχαν καταναλώσει ένα δεύτερο ποτάκι.

Το δεύτερο γκρουπ, που εν τω μεταξύ είχε παραμείνει «στεγνό», κλήθηκε να αξιολογήσει τις φωτογραφίες των μελών της πρώτης ομάδας και να διαλέξει αυτές στις οποίες οι συμμετέχοντες στην έρευνα έδειχναν πιο ελκυστικοί. Τις εντυπώσεις κέρδισαν πανηγυρικά οι φωτογραφίες αυτών που είχαν καταναλώσει ένα ποτό. Δεν συνέβη, όμως, το ίδιο και με τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μετά το δεύτερο (ή το τρίτο) ποτό – αυτές χαρακτηρίστηκαν ως και αποκρουστικές.

  • Κάπου εδώ, λοιπόν, ανακύπτει το ερώτημα: Γιατί φαινόμαστε ελκυστικοί μόνο με ένα ταπεινό ποτάκι;
  • Καλά νέα, λοιπόν: το ποτάκι είναι σύμμαχός μας. Το ένα ποτάκι, όμως. Αντέχεις να μείνεις σ’ αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια