GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τουρκία: «Προκλητικός και θρασύς στη Λιβύη ο Δένδιας, προκάλεσε επεισόδιο»!

  Αφορμή από το διπλωματικό επεισόδιο που προκάλεσε η Λιβύη στήνοντας παγίδα στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, πήρε η Τουρκία.

 


Αφορμή από το διπλωματικό επεισόδιο που προκάλεσε η Λιβύη στήνοντας παγίδα στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, πήρε η Τουρκία.

Τα Μέσα της γειτονικής χώρας χαρακτηρίζουν προκλητικό και θρασύ τον Νίκο Δένδια καταλογίζοντάς του μάλιστα πως εκείνος ήταν που προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο στη Λιβύη!

Τα τουρκικά Μέσα κάνουν λόγο για πρόκληση από την ελληνική πλευρά και για «φιάσκο Δένδια», δίχως να κάνουν καμία αναφορά στην απόφαση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών και τους λόγους για τους οποίους δεν αποβιβάστηκε στην Τρίπολη και αποχώρησε για τη Βεγγάζη.

Η Μιλιέτ περιγράφοντας το περιστατικό επισημαίνει:

«Η Αθήνα ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση στη Λιβύη είναι «προσωρινή» και θέλει οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με την Τουρκία να θεωρούνται «άκυρες».

Έχοντας υπογράψει παρόμοιες συμφωνίες με την Αίγυπτο και το Ισραήλ, η Ελλάδα ακυρώθηκε με την κίνηση της Άγκυρας στη Λιβύη.

Με τη συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης που υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2019, το μεσογειακό όνειρο της Ελλάδας χωρίστηκε στη μέση».

Από πλευράς της η Γενί Σαφάκ χαρακτηρίζει «διπλωματική ντροπή» του Έλληνα υπουργού, Νίκου Δένδια:

«Διπλωματικό σκάνδαλο στη Λιβύη του Έλληνα υπουργού Δένδια: «Πολύ σκληρή αντίδραση από την κυβέρνηση της Τρίπολης».

Μεταφέροντας το διπλωματικό επεισόδιο η Γενί Σαφάκ σημείωσε:

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας «υπέγραψε» μια πολύ μεγάλη διπλωματική ντροπή στη Λιβύη.

Ο Δένδιας, τον οποίο πήγε να υποδεχθεί η Λίβυα ΥΠΕΞ Νάιλα Μάνγκους, δεν κατέβηκε από το αεροπλάνο στην Τρίπολη και πήγε στη Βεγγάζη, την αποκαλούμενη πρωτεύουσα του πραξικοπηματία Χαφτάρ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης, από την άλλη, αντέδρασε στο σκάνδαλο λέγοντας: «Θα λάβουμε τα κατάλληλα διπλωματικά μέτρα, που προστατεύουν το κύρος και την κυριαρχία του λιβυκού κράτους»».


Δεν υπάρχουν σχόλια