GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Εξηγήσεις με… απειλές Τσαβούσογλου για Τζιτζικώστα: «Καθυστέρηση λόγω τεχνικού προβλήματος»

  Στον ίδιο ρυθμό, με επιθετική ρητορική και διάθεση κατά της Ελλάδας, κινήθηκαν οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τ...

 


Στον ίδιο ρυθμό, με επιθετική ρητορική και διάθεση κατά της Ελλάδας, κινήθηκαν οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος έδωσε εξηγήσεις μέσω… απειλών, όσον αφορά τις αιτίες, που δεν ολοκληρώθηκε το ταξίδι του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, στη γείτονα.

Μιλώντας στην επιτροπή προϋπολογισμού, ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε σε «τεχνικό πρόβλημα» και εν συνεχεία ασχολήθηκε με την… Αθήνα, λέγοντας:

«Άσχετα με αυτό, εάν συνεχιστεί η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα σε ορισμένους αξιωματούχους μας, τότε θα απαντήσουμε», είπε και συνέχισε:

«Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει πρόθεση εδώ. Λόγω τεχνικού προβλήματος καθυστέρησε η είσοδος του Έλληνα πολίτη στη χώρα μας.

Μετά την επίλυση αυτού του τεχνικού προβλήματος, ο Έλληνας πολίτης επετράπη να εισέλθει στη χώρα μας» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «σκοπίμως εφαρμόζει απαγορεύσεις εισόδου Τούρκων αξιωματούχων. Έχουμε προειδοποιήσει τις ελληνικές αρχές για αυτό το θέμα.

Εάν συνεχιστεί η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα σε ορισμένους αξιωματούχους μας, θα απαντήσουμε».

  • «Ταραχή στην Ελλάδα»

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι προστατεύουν αποφασιστικά τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τ/Κ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Συνεχίσαμε τα διπλωματικά και νομικά μας βήματα σχετικά με τον εξοπλισμό των νησιών με αποστρατικοποιημένο καθεστώς. Δύο επιπλέον επιστολές που στάλθηκαν στον ΟΗΕ τον τελευταίο χρόνο έχουν διαταράξει την ισορροπία της Ελλάδας.

Αποτρέψαμε εννέα απόπειρες παραβίασης της υφαλοκρηπίδας μας στην Ανατολική Μεσόγειο τα τελευταία δύο χρόνια από το Ε/κ-Ελληνικό δίδυμο στο πεδίο και στο τραπέζι, τις οποίες και αναφέραμε στην ΟΗΕ».

Για το Κυπριακό, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι «βρισκόμαστε σε μία καμπή» και επανέλαβε ότι μαζί με τα κατεχόμενα, η Άγκυρα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη λύση των δύο κρατών. «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε συγκεκριμένα βήματα, όπως η πρωτοβουλία στα Βαρώσια και οι τελευταίες προτάσεις της ΤΔΒΚ» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαβούσογλου, η αποτελεσματική ηγεσία της Τουρκίας στη διεθνή σκηνή θα είναι μια νίκη για την Ευρώπη.

«Η φράση “Η Τουρκία είναι Ευρώπη”, την οποία τονίσαμε στη Διάσκεψη των Πρεσβευτών τον Αύγουστο, συνοψίζει αυτόν τον προσανατολισμό.

Η ΕΕ, που έχει παραδοθεί στις Ε/κ – Ελληνικές αξιώσεις, πρέπει τώρα να αποκτήσει στρατηγική προοπτική», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια