GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Παρέμβαση εισαγγελέα στο ΑΧΕΠΑ για επαναχρησιμοποίηση υλικών μίας χρήσης

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσε καταγγελία για «επαναχρησιμοποίηση υλικών μίας χρήσης σε χειρουργεία, αφού πρώτα επαναποστειρώνονται,...


Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσε καταγγελία
για «επαναχρησιμοποίηση υλικών μίας χρήσης σε χειρουργεία, αφού πρώτα επαναποστειρώνονται, και αυτό γίνεται εν γνώσει της διοίκησης», στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Η καταγγελία έγινε από μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ.

Την εντολή, για τη διενέργεια προκαταρκτκής έρευνας για να διαπιστωθεί αρχικά η βασιμότητα της καταγγελίας, έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σμυρνής.

Εφόσον προκύψει ότι η καταγγελία είναι βάσιμη, θα διερευνηθούν στη συνέχεια τα αδικήματα της έκθεσης κατά συρροή, της παραβίασης καθήκοντος και της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη μολυσματικών ασθενειών, κατ’ εξακολούθηση.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. Στο πλαίσιο αυτό, θα κληθούν να καταθέσουν αρχικά οι καταγγέλλοντες-εργαζόμενοι, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ.



Δεν υπάρχουν σχόλια