GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οι Βούλγαροι είναι έτοιμοι στο Ρούντοζεμ, αλλά οι Έλληνες ακόμα…φτιάχνουν!

  Ετοιμοι δηλώνουν απο κάθε άποψη οι Βούλγαροι στην περιοχή του Ρούντοζεμ, έχοντας κατασκευάσει ακόμη και τον Μεθοριακό Σταθμό ελέγχου διέλε...

 

Ετοιμοι δηλώνουν απο κάθε άποψη οι Βούλγαροι στην περιοχή του Ρούντοζεμ, έχοντας κατασκευάσει ακόμη και τον Μεθοριακό Σταθμό ελέγχου διέλευσης των οχημάτων, στον κάθετο άξονα Ελλάδας – Βουλγαρίας μέσω Δημάριου, στην Ξάνθη!

Οπως δείχνει σε προσωπική του ανάρτηση ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης, το μεθοριακό φυλάκιο έχει πλήρη ετοιμότητα απο Βουλγαρικής πλευράς, όμως απο πλευράς Ελλάδος τα πράγματα δεν είναι και τόσο ευοίωνα!

Μάλιστα σε πρόσφατη επίσκεψή του, ο Περιφερειάρχης Σμόλιαν, όπου και ανήκει γεωγραφικά ο Δήμος Ρούντοζεμ, έδειξε τη δυσφορία του απέναντι στις ελληνικές αρχές και οργανισμούς για την χρονοκαθυστέρηση των έργων υποδομής και ολοκλήρωσης του κάθετου άξονα ανάμεσα σε Ελλάδα και Βουλγαρία, που τονώσει πολύ και τις δύο όμορες περιοχές των χωρών.


Ο ίδιος ανακοίνωσε στους πολίτες της περιφέρειάς του ότι “έχοντας εξοικείωση με τα έργα, σας ανακοινώνω ότι στην καλύτερη περίπτωση ο μεθοριακός σταθμός θα λειτουργήσει για επιβατικά και μικρά μεταφορικά μέσα στο τέλος του 2023, ενώ για πλήρη λειτουργία του άξονα, δεν προβλέπεται να γίνει κάτι καλύτερο πριν το τέλος του 2028, προκειμένου να διέρχονται οχήματα φορτηγά και να ξεκινήσει η διασύνδεση σε απόλυτο βαθμό…”

Ο κ. Στέφαν Σαμπρούτεφ, δεν έκρυψε επίσης την δυσαρέσκειά του, αφού η δική του πλευρά και οι υπηρεσίες του κράτους “έτρεξαν” όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για να είναι το έργο στη Βουλγαρική επικράτεια έτοιμο και πολύ πριν τον προκαθορισμένο χρόνο που είχε τεθεί απο την Ε.Ε.


Σε συναντήσεις που είχε στη Θεσσαλονίκη με την “Εγνατία Οδό Α.Ε.” αλλά και τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο, φάνηκε να μην ικανοποιήθηκε απο τις εξηγήσεις που πήρε και έτσι αναμένει και αυτός, όπως και όλοι σε Ελλάδα και Βουλγαρία την ολοκλήρωση και λειτουργία του κάθετου άξονα.



Δεν υπάρχουν σχόλια