GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Συνέντευξη Τύπου για τον 8ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο στο Δημαρχείο Ξάνθης, παρών και ο Στράτος Κοντός

   Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου δίνει φέτος ραντεβού ο 8ος Ημιμαραθώνιος της Ξάνθης, σύσκεψη στο Δημαρχείο Ξάνθης, ποια είναι η πορεία. Ο Αθλητι...

  




Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου δίνει φέτος ραντεβού ο 8ος Ημιμαραθώνιος της Ξάνθης, σύσκεψη στο Δημαρχείο Ξάνθης, ποια είναι η πορεία.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Δρομέων Ξάνθης, διοργανωτής του Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνίου, που φέτος θα διεξαχθεί στις 27 Νοεμβρίου, διοργάνωσε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου και ώρα 19.00μ.μ., συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του 8ου Δημοκρίτειου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης στο Δημαρχείο.

Στην εκδήλωση ήταν παρών και ο Στράτος Κοντός. Παραβρέθηκε επίσης και ο Δήμαρχος Τσέπελης .

ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, ΕΚΚΙΝΗΣΗ 10.30 


Ο φιλόσοφος Δημόκριτος γεννήθηκε στα Άβδηρα της γύρω στα 460 π.Χ. Πίστευε ότι η ύλη αποτελείται από αδιάσπαστα, αόρατα στοιχεία, τα άτομα. Επίσης ήταν ο πρώτος που αντιλήφθηκε ότι ο γαλαξίας είναι το φως από μακρινά αστέρια. Ήταν ανάμεσα στους πρώτους που ανέφεραν ότι το Σύμπαν έχει και άλλους «κόσμους» και μάλιστα ορισμένους κατοικημένους.

Είναι ίσως n πιο διάσημη αρχαία προσωπικότητα της Θράκης, έτσι δεν είναι καθόλου τυχαίο που o Ημιμαραθώνιος της Ξάνθης φέρει το όνομά του. Ο “Δημοκρίτειος» Ημιμαραθώνιος διοργανώνεται για όγδοη χρονιά φέτος την Κυριακή 27 Νοεμβρίου από τον Αθλητικό Σύλλογο Δρομέων Ξάνθης «Xanthi Runners» και τον ΑΠΣ.Διομήδης Ξάνθης σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης, τον Δήμο Αβδήρων και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Ο Ημιμαραθώνιος της Ξάνθης είναι αν όχι η μεγαλύτερη, σίγουρα μία από τις μεγαλύτερες δρομικές διοργανώσεις που πραγματοποιούνται στη Θράκη, μια μικρή φθινοπωρινή γιορτή για την Ξάνθη. Παράλληλα με τον μεγάλο αγώνα των 21,1 Χλμ. θα πραγματοποιηθούν και δύο μικρότεροι αγώνες: η κούρσα των 5 Χλμ. και τα 1.000 μ. για παιδιά. Εκκίνηση και τερματισμός για όλες τις διαδρομές θα είναι η κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές έως και την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 στην ηλεκτρονική σελίδα της διοργάνωσης https://www.democritushalfmarathon.gr/el/dimokritios-imimarathonios-plirofories/.

Για τον παιδικό αγώνα οι εγγραφές θα γίνονται στην κεντρική πλατεία μπροστά στην είσοδο του δημαρχείου παραμονή και ανήμερα του αγώνα.

Η πορεία του Ημιμαραθωνίου θα είναι  κυκλική. Συγκεκριμένα: Πλατεία, Β. Κων/νου, Β. Σοφίας, Έβρου, Κατσώνη, Ε.Ο. Ξάνθης-Ιάσμου, Κιμμέρια, Πηγάδια, Ε.Ο. Κομοτηνής-Ξάνθης, Περιφερειακή οδός Ξάνθης, Ε.Ο. Καβάλας – Ξάνθης,  28ης Οκτωβρίου, πλατεία.

Κατηγορία ανδρών      Κατηγορία Γυναικών

<=29    <=29

30-39   30-39

40-49   40-49

50-59   50+

60-69    

70+







Δεν υπάρχουν σχόλια