GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τουρκία: Νέες απειλές Ερντογάν – Ετοιμάζει πυραύλους εμβέλειας 800 χιλιομέτρων

Μετά τους πυραύλους Ταϊφούν που εντός του βεληνεκούς τους βρίσκεται η Αθήνα, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πέρασε σε νέο κύκλο ...


Μετά τους πυραύλους Ταϊφούν που εντός του βεληνεκούς τους βρίσκεται η Αθήνα, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πέρασε σε νέο κύκλο απειλών κατά της χώρας μας, μιλώντας για δύο νέα βαλλιστικά συστήματα με ακόμη μεγαλύτερο βεληνεκές και συγκεκριμένα, 800 χιλιομέτρων.

Η εκτόξευση του πυραύλου Ταϊφούν στην Μαύρη θάλασσα άνοιξε την όρεξη του Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος δείχνοντας προς την Αθήνα προανήγγειλε την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρκικού βαλλιστικού προγράμματος.

«Η τελευταία δοκιμή του Τυφώνα που κάναμε τρέλανε τους Έλληνες. Σε μια συνεχή διαδικασία, θέλουμε να επεκτείνουμε το βεληνεκές του περισσότερο από 561 km. Θα δώσουμε τα καλά νέα για πολλά άλλα όπως ο Cenk και ο Gezgin όταν έρθει η ώρα» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του CNN Turk οι δύο αυτοί πύραυλοι που ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος θα έχουν βεληνεκές τουλάχιστον 800 χιλιομέτρων.

«Το πυραυλικό σύστημα Gezgin όταν θα χρησιμοποιηθεί θα είναι αντίστοιχο των πυραύλων Tomahawk που διαθέτουν οι ΗΠΑ. Ενώ ο πύραυλος Cenk είναι από τα μυστικά συστήματα που ετοιμάζεται από την Roketsan» αναφέρει το CNN Turk.

  • Συνάντηση Δένδια-Κασουλίδη

Το κυπριακό και η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο ήταν τα κύρια θέματα της συνάντησης που είχαν στην Αθήνα ο Νίκος Δένδιας με τον κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη.

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το δίκαιο των θέσεών της, να προβάλλει διεθνώς το παράλογο και το παράνομο των τουρκικών αξιώσεων και απαιτήσεων», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

  • Οι δηλώσεις Τσούνη

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να υπερασπιστούν την χώρα ενώ συμπλήρωσε πως η Ουάσιγκτον είναι πάντα υπέρ της επίλυσης των διαφορών μέσω της διπλωματικής οδού.

«Ο Ελληνικός στρατός είναι ικανός να προστατεύσει την πατρίδα. Όμως, ως πρέσβης των ΗΠΑ, οι ΗΠΑ θα εργαστούν ακούραστα για την ειρήνη. Θα εξακολουθήσουμε να παροτρύνουμε και τους δυο νατοϊκούς μας συμμάχους να επιλέξουν διπλωματικές οδούς για να επιλύσουν τις διαφορές τους», δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνης.

  • Στη Γαλλία ο Παναγιωτόπουλος για τις Belhara

Στην πόλη Λοριάν της Γαλλίας για την καθέλκυση της πρώτης φρεγάτας τύπου Belhara βρέθηκε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αποδεχόμενος την πρόσκληση του Γάλλου ομολόγου του, Σεμπαστιάν Λεκορνί.

«Οι νέες φρεγάτες την ίδια στιγμή με την άφιξη των μαχητικών Rafale αυξάνουν, βελτιώνουν και ενισχύουν τους δεσμούς ανάμεσα στις χώρες μας. Υπογραμμίζουν την θέλησή μας να ενισχύσουμε την συνεργασία μας προς όφελος της σταθερότητας και της ευημερίας στο σύνολο της ανατολικής Μεσογείου», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Οι εργασίες για τις 3 ελληνικές Belhara έχουν ήδη ξεκινήσει και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό αναμένεται να αποκτήσει την πρώτη υπερσύγχρονη φρεγάτα το 2025.


 



















 

Δεν υπάρχουν σχόλια