GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αλεξανδρούπολη: Δεύτερη μονάδα FSRU από την Gastrade

  Δεύτερη μονάδα αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου πρόκειται να κατασκευαστεί στην Αλεξανδρούπολη από τη Gastrade, σύμφωνα με το διε...

 


Δεύτερη μονάδα αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου πρόκειται να κατασκευαστεί στην Αλεξανδρούπολη από τη Gastrade, σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Κωνσταντίνο Σιφναίο.

«Έχουμε ήδη πάρει την άδεια για το ανεξάρτητο σύστημα φυσικού αερίου, αυτή τη στιγμή μελετάμε το θέμα της χρηματοδότησης. Προχωράμε στην έκδοση των υπολοίπων αδειών για το έργο, προσπαθούμε να το προχωρήσουμε όσο γρηγορότερα γίνεται» δήλωσε αναφορικά με το ζήτημα ο κ. Σιφναίος.

Οι διαδικασίες έκδοσης των απαιτούμενων αδειών και για το market test, ήδη τρέχουν, ενώ στόχος είναι η τελική επενδυτική απόφαση να ληφθεί μέσα στο 2023.

Η νέα μονάδα θα τοποθετηθεί ανοικτά της Αλεξανδρούπολης, δίπλα σε αυτή που κατασκευάζεται, διπλασιάζοντας τη χωρητικότητα σε LNG.

Αυξημένο ενδιαφέρον υπάρχει και για τον πρώτο σταθμό αεριοποίησης LNG της Αλεξανδρούπολης, με τη Βουλγαρία ήδη να ζητά να αυξήσει από το μισό στο 1 δισ. Κυβικά μέτρα τις ποσότητες που θα προμηθευτεί.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Δεν υπάρχουν σχόλια