GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ απάντηση ΠΕΤΣΑ! Άρες-μάρες, αλλά... λέξη για τον υδατόπυργο Ν. Ζυγού Αβδήρων.

  Από τους Κ.Α.Π. έτους 2022 έχει προγραμματιστεί να κατανεμηθεί στο Δήμο Αβδήρων Νομού Ξάνθης, για κάλυψη δαπανών εκτέλεσης έργων και επενδ...

 


Από τους Κ.Α.Π. έτους 2022 έχει προγραμματιστεί να κατανεμηθεί στο Δήμο Αβδήρων Νομού Ξάνθης, για κάλυψη δαπανών εκτέλεσης έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων, ποσό ύψους 409.500,00€.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ: Κάναμε τις αιτήσεις, θέσαμε ήδη το θέμα στον Υπουργό Εσωτερικών και περιμένουμε τα χρήματα για τον βάψουμε και να τον συντηρήσαμε, ξεκινήσαμε ήδη σημαντικά έργα ασφαλτόστρωσης και ανάπλασης στο Ν, Ζυγό.


Άρες – μάρες... κουκουνάρες! Άλλα ρώτησε η Ελληνική Λύση στη Βουλή των Ελλήνων για τον «περίφημο» πλπέον υδατόπουργο κι άλλα απαντάει ο Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, αφού ο Δήμος Αβδήρων ενώ περιμένει τα «λεφτά» για να προχωρήσει στην συντήρησή του, αυτός αόριστα αναφέρεται κονδύλια που δικαιούται ο Δήμος, για το συγκεκριμένο θέμα ωστόσο δεν λέει κουβέντα!

Και αναλυτικότερα: Οι βουλευτές της «Ελληνικής Λύσης» Κωνσταντίνος Χήτας, και Απόστολος Αβδελας, στις 18 Απριλίου 2022 είχαν καταθέσει στη Βουλή των Ελλήνων ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών με θέμα «Κίνδυνος κατάρρευσης υδατόπυργου Νέου Ζυγού Δήμου Αβδήρων Ξάνθης», ζητώντας «την αποκατάσταση της στατικότητας του αναφερόμενου υδατόπυργου, προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχομένως δυσάρεστες συνέπειες, εξαιτίας μιας επικείμενης κατάρρευσής του».

Στις 5 Οκτωβρίου 2022 λοιπόν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, τονίζει μεταξύ άλλων ότι «από τους Κ.Α.Π. έτους 2022 έχει προγραμματιστεί να κατανεμηθεί στο Δήμο Αβδήρων Νομού Ξάνθης, για κάλυψη δαπανών εκτέλεσης έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων, ποσό ύψους 409.500,00€», ενώ συμπληρώνει ότι «ο Δήμος Αβδήρων χρηματοδοτήθηκε με ποσό ύψους 316.300,00€ από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», χωρίς όμως να κάνει λόγο στο κείμενο της απάντησής του για τον υδατόπυργο στον Ν. Ζυγό του Δήμου Αβδήρων.

Ο «ΜΑΧΗΤΗΣ» σε επικοινωνία που είχε χθες με τον Δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη, πήρε την παρακάτω απάντηση: «Κάναμε και έχουμε προγραμματίσει την άμεση συντήρηση του συγκεκριμένου θέματος, θέσαμε το συγκεκριμένο θέμα στον Υπουργό Εσωτερικών και περιμένουμε τα χρήματα για βάψουμε και να συντηρήσαμε τον υδατόπυργο όπως έχουμε δεσμευτεί και ήδη συντηρήσαμε τους υδατόπυργους σε άλλους οικισμούς και αυτές τις μέρες, ξεκινήσαμε ήδη σημαντικά έργα ασφαλτόστρωσης και ανάπλασης στο οικισμό Νέου Ζυγού. Μπορείτε και να ‘ρθείτε και να τα δείτε κι από κοντά...»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ


ΕΡΩΤΗΣΗ
  • Θεσσαλονίκη, 18/04/2022
  • Των: Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή
ΠΡΟΣ: Τoν κ. Υπουργό Εσωτερικών
  • ΘΕΜΑ: «Κίνδυνος κατάρρευσης υδατόπυργου Νέου Ζυγού Δήμου Αβδήρων Ξάνθης»
Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων Δήμου Αβδήρων Ξάνθης, ο υδατόπυργος του Νέου Ζυγού (οικισμός Δ.Ε. Βιστωνίδας) κινδυνεύει να καταρρεύσει, λόγω της απαράδεκτης στατικής του κατάστασης. Οι δεκάδες ρωγμές στη βάση του υδατόπυργου, οι ρωγμές στη δεξαμενή του και η εμφανής ρηγμάτωση της δοκού του καταδεικνύουν ότι βρίσκεται στα πρόθυρα επικείμενης κατάρρευσης με απρόσμενες συνέπειες. Πέριξ του υδατόπυργου επιπρόσθετα και με δεδομένη την επικινδυνότητά του σταθμεύουν οχήματα, προκειμένου οι οδηγοί ή οι επιβάτες αυτών είτε να αθληθούν είτε να παρακολουθήσουν αγώνες στο παρακείμενο γήπεδο.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε όπως αποκαταστήσετε τη στατική κατάσταση του αναφερόμενου υδατόπυργου, προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχομένως δυσάρεστες συνέπειες, εξαιτίας μιας επικείμενης κατάρρευσής του;

Οι ερωτώντες Βουλευτές
  • ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
  • ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΕΤΣΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
  • Αθήνα, 05-10-2022
  • Αριθ. πρωτ.: 65349
  • Προς: Τη Βουλή των Ελλήνων
  • Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Τμήμα Ερωτήσεων & Αιτήσεων Κατάθεσης Εγγράφων
Κοινοποίηση:
Βουλευτές:
  • -κ. Απόστολο Αβδελά
  • -κ. Κωνσταντίνο Χήτα Βουλή των Ελλήνων
  • (με το συνημμένο)
  • Θέμα: Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
  • Σχετ.: Η υπ’ αριθμ. πρωτ. 4821/18-04-2022 Ερώτηση
Σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Οι πρωτοβάθμιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), για την εκπλήρωση της αποστολής τους και την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, χρηματοδοτούνται ετησίως από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.), οι οποίοι εγγράφονται κάθε έτος στον Κρατικό Προϋπολογισμό που ψηφίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων. Εν συνεχεία, με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, η οποία εκδίδεται ύστερα από πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), καθορίζεται το ύψος των πιστώσεων που προορίζονται για την κάλυψη επενδυτικών καθώς και λειτουργικών δαπανών.

Ειδικότερα, από τους Κ.Α.Π. έτους 2022 έχει προγραμματιστεί να κατανεμηθεί στο Δήμο Αβδήρων Νομού Ξάνθης, για κάλυψη δαπανών εκτέλεσης έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων, ποσό ύψους 409.500,00€. Επισημαίνεται ότι ο ανωτέρω δήμος χρηματοδοτήθηκε με το ίδιο ποσό και κατά το προηγούμενο έτος.

Η περαιτέρω διαχείριση των πιστώσεων αυτών γίνεται κατόπιν σχετικών αποφάσεων των οικείων δημοτικών συμβουλίων υπό την εποπτεία του Κράτους, η οποία συνίσταται αποκλειστικά σε έλεγχο νομιμότητας των πράξεών τους και σε πειθαρχικό έλεγχο των αιρετών.

Επίσης, στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης Δήμων με την ονομασία

«ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» εντάσσεται η υπ’ αριθμ. πρωτ. 30292/19-04-2019 (Α.Δ.Α.: 68Γ3465ΧΘ7-Ψ25) απόφαση επιχορήγησης των δήμων, για την υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων, που εντάσσονται στους αναπτυξιακούς άξονες προτεραιοτήτων του Προγράμματος, όπου ο Δήμος Αβδήρων χρηματοδοτήθηκε με ποσό ύψους 316.300,00€.

Τέλος, σας διαβιβάζουμε, για ενημέρωση, το υπ’ αριθμ. πρωτ. 5333/05-05-2022 έγγραφο του Δήμου Αβδήρων με το συνημμένο αυτού.
  • Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
  • ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΕΤΣΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια