GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ερντογάν προς ΕΕ: «Καλέστε την Ελλάδα να κάνει διάλογο σε διμερή βάση, αντί να υποστηρίζετε παράνομες πρωτοβουλίες»

  Τη μεσολάβηση της ΕΕ για διάλογο σε διμερή βάση με την Ελλάδα ζητά τώρα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 


Τη μεσολάβηση της ΕΕ για διάλογο σε διμερή βάση με την Ελλάδα ζητά τώρα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα, κατά τις συναντήσεις του στην Πράγα, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία θέλει να λύσει τα προβλήματα του Αιγαίου και της Μεσογείου στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου.

Ο Ερντογάν προέτρεψε την ΕΕ να καλέσει την Ελλάδα να ξεκινήσει διάλογο σε διμερή βάση, «αντί να υποστηρίζει παράνομες πρωτοβουλίες που μεταμφιέζονται σε ”ενότητα ή αλληλεγγύη”».

  • «Κρίσιμος ο ρόλος της Τουρκίας για την Ευρώπη»

Οι διεθνείς εξελίξεις συνεχίζουν να δείχνουν πόσο κρίσιμη είναι η Τουρκία για την Ευρώπη, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Στην πραγματικότητα, κάθε εξέλιξη στον κόσμο αποκαλύπτει το γεγονός ότι η Τουρκία είναι απαραίτητη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωπαϊκή περιοχή», δήλωσε ο Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν έγιναν μετά την επίσκεψή του την περασμένη εβδομάδα στην Πράγα για να συμμετάσχει στην πρώτη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας και να μεταφέρει τις απόψεις, τη συνεισφορά και τις εκτιμήσεις της Τουρκίας για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη όσον αφορά την ειρήνη και την ασφάλεια, την ενέργεια, το κλίμα και την οικονομία.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ότι είχε συναντήσεις και με αρκετούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Αρμένιου πρωθυπουργού, Νικόλ Πασινιάν.

Πρόσθεσε ότι οι ηγέτες στη σύνοδο κορυφής της Πράγας επαίνεσαν τον μεσολαβητικό ρόλο της Άγκυρας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια