GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Άνοιγμα Ερντογάν στους Κούρδους: «Έφυγαν οι μαύρες μέρες του Ντιγιαρμπακίρ»

Τα προεκλογικά μηνύματα στην Τουρκία -φανομενικά τουλάχιστον- είναι σε βάρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρόεδρος της χώρας, ξέροντας ότι δ...


Τα προεκλογικά μηνύματα στην Τουρκία -φανομενικά τουλάχιστον- είναι σε βάρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρόεδρος της χώρας, ξέροντας ότι δεν απολαμβάνει της αποδοχής, μεγάλου τμήματος των συμπατριωτών του, έκανε μέχρι και… άνοιγμα στους Κούρδους, σε ομιλία του στο Ντιγιάρμπακιρ.

Μάλιστα, τη χαρακτήρισε «πόλη της ειρήνης», παρά το γεγονός ότι είναι η πρωτεύουσα των Κούρδων στην Τουρκία, όμως έβαλε και την… υποσημείωση ότι «ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και «τρομοκρατικές οργανώσεις» προσπαθούν να τον εμποδίσουν.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι οι διαβόητες φυλακές του Ντιγιαρμπακίρ μετατρέπονται σε μουσείο και η διαχείρισή τους έχει μεταβιβαστεί στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

  • Συγκεκριμένα, δήλωσε σχετικά:

«Μας έλειψε το Ντιγιαρμπακίρ, όπως καταλαβαίνω από τον ενθουσιασμό σας. Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μας εμποδίσουν να αγκαλιαζόμαστε για λίγο. Αλλά δεν ήξεραν ότι υπάρχουν αόρατα μονοπάτια από καρδιά σε καρδιά. Είπαμε ότι θα εγκαταλείψουμε την συνεργασία της καρδιάς μας. Το χρώμα του Ντιγιαρμπακίρ δεν είναι ο τρόμος. Πού είναι οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τις Μητέρες του Ντιγιαρμπακίρ; Γιατί δεν τις επισκέφτηκαν οι ίδιοι ούτε μια φορά;», ανέφερε ο Ερντογάν και συνέχισε:

«Έφυγαν οι μαύρες μέρες του Ντιγιαρμπακίρ. Το όνομά τους είναι Κούρδοι, δεν έχουν καμία σχέση με τον κουρδικό. Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι τους. Πιστεύω ότι τα αδέρφια μου από το Ντιγιαρμπακίρ θα κληθούν να πληρώσουν το λογαριασμό γι’ αυτά. Το Ντιγιαρμπακίρ είναι πλέον η πόλη της ειρήνης. Αλλά στην περιοχή του Ιράκ και της Συρίας πρέπει να επικρατήσει η ειρήνη. Προσπαθούμε να πραγματοποιήσουμε ένα νησί ειρήνης. Με την άδεια του Αλλάχ, δεν θα μπορέσουν να το αποτρέψουν. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να σταθεί εμπόδιο στο κλίμα ειρήνης που έχουμε κάνει να κυριαρχεί σε κάθε σπιθαμή της γης της χώρας μας, ειδικά στο Ντιγιάρμπακιρ». 


Δεν υπάρχουν σχόλια