GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



«Πονοκέφαλος» για την αγορά η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις

  Νίκος Τσάβας: «Κάθε μέρα ζούμε μια «Μεγάλη Παρασκευή». Δεν κυκλοφορεί ψυχή στα μαγαζιά μας…»

 

  • Νίκος Τσάβας:
  • «Κάθε μέρα ζούμε μια «Μεγάλη Παρασκευή». Δεν κυκλοφορεί ψυχή στα μαγαζιά μας…»


Το “τσουνάμι” της ακρίβειας, που σαρώνει τη χώρα εδώ και μήνες με ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης, κρατά «παγωμένη» την αγορά, όπως παραδέχονται εμπορικοί κύκλοι της Ξάνθης. Φυσικό αέριο, κρέας, λαχανικά και μια σειρά από άλλα αγαθά δέχονται σημαντικές αυξήσεις που κανείς δεν γνωρίζει μέχρι που μπορούν να φτάσουν.

Ενδεικτικά της δημιουργηθείσας κατάστασης στην τοπική αγορά είναι τα όσα αναφέρει ο Ταμίας του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, κύριος Νίκος Τσάβας, ο οποίος επισημαίνει ότι, «Κάθε μέρα ζούμε μια «Μεγάλη Παρασκευή». Δεν κυκλοφορεί ψυχή στα μαγαζιά μας. Οι οικονομικές εξελίξεις σε συνδυασμό με την πεσμένη ψυχολογία του κόσμου συμβάλουν στη δημιουργία αρνητικού κλίματος στην αγορά…».

Την ίδια στιγμή, ο φόβος για επιδείνωση της κατάστασης δεν καταλαγιάζει, καθώς έχει δημιουργηθεί έντονη αστάθεια ενόψει και του ερχόμενου Χειμώνα.

«Πρώτα η θέρμανση και μετά όλα τα υπόλοιπα», αναφέρει ο κ. Ν. Τσάβας σχετικά με τις προτεραιότητες των καταναλωτών στην παρούσα χρονική συγκυρία, χωρίς ο ίδιος να κρύβει την απογοήτευση που διακατέχει τον εμπορικό κόσμο.

Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας μας, ο κ. Ν. Τσάβας επισημαίνει ότι η πρόταση του εμπορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης για μείωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, λόγω της ενεργειακής κρίσης, δεν βρίσκει σύμφωνο τον εμπορικό σύλλογο Ξάνθης.

Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, το ενδεχόμενο μείωσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων έρχεται ενάντια στις αρχές του ανταγωνισμού. Όπως εξηγεί, αναλυτικότερα, «κάθε εμπορικός σύλλογος μπορεί να ρυθμίσει το ωράριο λειτουργίας του, ενώ το ίδιο μπορεί να κάνει και το κάθε κατάστημα. Εμείς δεν συμφωνούμε και δεν θα εφαρμόσουμε κάτι τέτοιο στη δική μας αγορά. Είναι κάτι που δεν το συζητάμε καν».

Δεν υπάρχουν σχόλια