GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Στη Βουλή ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! Η «φίμωση» των ΜΜΕ που έβαλαν στόχο να «εξοντώσουν» στη Ξάνθη, Τσέπελης - Φανουράκης!

Χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Ξάνθης, των Οργανισμών του αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να  ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ τα ΜΜΕ  που δεν ...

Χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Ξάνθης, των Οργανισμών του αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ τα ΜΜΕ που δεν τα «θεωρούσαν» «δικά» τους!


ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ –ΖΗΤΕΙ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Παρακαλώ, να μας χορηγηθεί ο κατάλογος που έχουν παραλάβει από την κεντρική πολιτική ηγεσία οι αυτοδιοικητικοί φορείς της Περιφέρειας της Ξάνθης, όπου περιέχονται τα ποσοστά των όποιων επιχορηγήσεων, καθώς και τα χρηματικά ποσά που αντιστοιχούν στα σχετικά ποσοστά, προς διανομή υπέρ των τοπικών επιχειρήσεων έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου με έδρα εντός των ορίων της Περιφέρειας της Ξάνθης.

ΕΡΩΤΗΣΗ στη Βουλή των Ελλήνων κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος επικαλούμενος και το Ελληνικό Σύνταγμα, ζητώντας τους «καταλόγους» που δεν δίνουν τόσο ο Δήμος Ξάνθης και οι Οργανισμοί του (Κέντρο Πολιτισμού, Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημοτικό Ραδιόφωνο κλπ) αλλά και η ΔΕΥΑΞ καταθέτοντας παράλληλα την επιστολή που είχαν παραδώσει στον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 αλλά και είχαν κοινοποιήσει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, προκειμένου να «εξοντώσουν τα ΜΜΕ που δεν ήταν της αρεσκείας και παράλληλα να στηρίξουν οικονομικά επιλεγμένα ΜΜΕ, στοχεύοντας με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουν κι έναν μηχανισμό «τρομοκράτησης» και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και αυτών που θεωρούσαν «εμπόδιο» στα σχέδιά τους.


Βεβαίως η συγκεκριμένη ιστορία είναι μια «σπίθα» που απλά τώρα «ανάβει» -κάποτε τελειώνουν οι πανδημίες, αλλά τελειώνουν και οι ασυλίες γράφαμε- καθώς ακολουθούν κι άλλα ένδικα μέσα υπεράσπισης της Ελευθεροτυπίας!!!

Μιλάμε για χιλιάδες ευρώ που δεν ήταν μόνο του Δήμου και του κράτους, αλλά και Ευρωπαϊκών κονδυλίων που δίνονται με απευθείας αναθέσεις και εντολές του Δήμαρχου Τσέπελη και υπογραφές του αντ’ αυτού αντιδήμαρχου και επί των ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Μανώλη Φανουράκη κλπ.

Δηλαδή δεν μιλάμε για απευθείας αναθέσεις που αφορούσαν ασφάλιστρα αυτοκινήτων, ή καύσιμα ή... πλακάκια, αλλά φίμωσης και καθυπόταξης της Ελευθεροτυπίας.


Ενδεικτική είναι η διαμαρτυρία του Χουσεΐν Καράνταη που πήγε στο Δημαρχείο να διαμαρτυρηθεί και πήρε την απάντηση από τον Δήμαρχο Τσέπελη, «δικά μου λεφτά είναι, θα τα δώσω όπου θέλω εγώ και μόνο σε αυτούς που είναι μαζί μας...», ενώ πριν κάν αναλάβουν ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης πήρε τηλέφωνο στον τότε Πρόεδρο του Κέντρο Πολιτισμού Πασχάλη Λύρατζη και του είπε, «εντολή του Μεγάλου (Μανώλης Τσέπελης), ούτε ένα ευρώ στον... Παπαδόπουλο, ο δε τότε αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δημαρχόπουλου και πάλι με παρόμοια παρέμβαση, έδινε απευθείας ανάθεση στις 13 Αυγούστου 2019 στον γνωστό «διαμορφωτή» κοινής γνώμης για... βιντεοσκοπήσεις!!! Και με το που ανέλαβε φυσικά το σημερινό σύστημα Τσέπελη από 1/9/2019, ακολούθησε ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ από τότε μέχρι σήμερα σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, δυο εκ των οποίων φυσικά κατέχουν την... μερίδα του λέοντος!!!

Κυρίαρχος στόχος; Η εξόντωση όλων των υπολοίπων ΜΜΕ και η ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΗ της Ελευθεροτυπίας.

 


ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ –ΖΗΤΕΙ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ


ΕΡΩΤΗΣΗ και ΑΚΕ
  • Θεσσαλονίκη, 10/10/2022
  • Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας
ΠΡΟΣ: Τον κ. Πρωθυπουργό
Τoν κ. Υπουργό Εσωτερικών Τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης

ΘΕΜΑ: «Αυτονόητο το αίτημα για ίση μεταχείριση και για ισονομία στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο της Ξάνθης»

Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σε επιστολή τους διαμαρτυρίας, εκπρόσωποι του έντυπου και του ηλεκτρονικού Τύπου της Περιφέρειας της Ξάνθης αναδεικνύουν την έλλειψη ισονομίας, όσον αφορά στην ελευθεροτυπία και στην ελεύθερη έκφραση - πληροφόρηση στην περιοχή τους. Κατά το περιεχόμενο της ανωτέρω επιστολής, ασκείται ανηλεής πίεση στους πρώτους με απώτερο στόχο την πλήρη αποσιώπηση του έργου τους από τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες, με συνέπεια, οι θιγόμενοι, καθώς και οι επιχειρήσεις που εκπροσωπούν, να οδηγούνται στον οικονομικό μαρασμό. Στην ως άνω επιστολή γίνεται αναφορά, επίσης, για την έλλειψη βούλησης για επίδοση οικονομικών στοιχείων προς τους εκπρόσωπους του έντυπου και του ηλεκτρονικού Τύπου της εν λόγω Περιφέρειας εκ των παραγόντων της τελευταίας, ως ο Νόμος προβλέπει, κατά τα γραφόμενά τους. Άλλωστε, επί του ζητήματος της παρούσας, εν γένει, προσφάτως (προ τετραμήνου) και κατά τη διάρκεια συνέντευξης του Πρωθυπουργού στον δημοσιογράφο David Ignatius, στο Georgetown Univercity, στις ΗΠΑ, δηλώθηκε από τον Πρωθυπουργό με δριμύτητα και εμφατικό τρόπο ότι απορρίπτει τις αιτιάσεις περί άνισης κατανομής της δημόσιας χρηματοδότησης, ως αίτιο υπονόμευσης των ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης. Ως εκ τούτου, αναμένονται, πια, εν τοις πράγμασι, η ελευθεροτυπία, η ελευθεροστομία και η ίση μεταχείριση στην κατανομή της δημόσιας χρηματοδότησης προς τους παραπάνω θιγόμενους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου της Ξάνθης (έντυπου - ηλεκτρονικού).
  • Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
  • Ερωτώνται ο κ. Πρωθυπουργός και οι κ. κ. Υπουργοί:
Με δεδομένο ότι η ελευθερία του λόγου (εκφραστές του οποίου είναι και οι τοπικές επιχειρήσεις του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου της πλέον ευαίσθητης εθνικά περιοχής

της Ξάνθης) διέπει τη λειτουργία του Ελληνικού Συντάγματος, ως βασική του Αρχή, προτίθεσθε να προβείτε στις δέουσες ενέργειες, προκειμένου να αποκατασταθεί η ελευθεροστομία και η ισομερής κατανομή των όποιων κρατικών χρηματοδοτήσεων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο με έδρα εντός των ορίων της Περιφέρειας της Ξάνθης, αφενός προς όφελος της λειτουργίας των σχετικών τοπικών επιχειρήσεων Τύπου (έντυπου - ηλεκτρονικού) και αφετέρου προς όφελος της ελευθερίας του λόγου στην περιοχή;

Παρακαλώ, να μας χορηγηθεί ο κατάλογος που έχουν παραλάβει από την κεντρική πολιτική ηγεσία οι αυτοδιοικητικοί φορείς της Περιφέρειας της Ξάνθης, όπου περιέχονται τα ποσοστά των όποιων επιχορηγήσεων, καθώς και τα χρηματικά ποσά που αντιστοιχούν στα σχετικά ποσοστά, προς διανομή υπέρ των τοπικών επιχειρήσεων έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου με έδρα εντός των ορίων της Περιφέρειας της Ξάνθης.

Ο ερωτών Βουλευτής
  • ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
  • ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ... ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΝΑ... ΕΠΑΝΕΡΘΟΥΜΕ!
Φυσικά περιμένουμε να κατατεθούν τα έγγραφα από την πλευρά του Δήμου Ξάνθης, των οργανισμών του και της ΔΕΥΑΞ, για να περάσομε στο... δεύτερο «κύμα» των αποκαλύψεών μας, αλλά και να ζητήσουμε την ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ μας, για την τρομερά μεγάλη οικονομική ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ που υποστήκαμε!!!

The game is over.




Δεν υπάρχουν σχόλια