GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Οι πιο συνηθισμένες αιτίες που μας οδηγούν στις επιλογές συντρόφων

  Το να αποφασίσει κανείς με ποιον ή με ποια θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του είναι, όπως και να έχει, ένα σημαντικό βήμα, επομένως λογικ...

 


Το να αποφασίσει κανείς με ποιον ή με ποια θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του είναι, όπως και να έχει, ένα σημαντικό βήμα, επομένως λογικό είναι ο καθένας να αναρωτιέται αν έχει πάρει τη σωστή απόφαση ή αν εκείνος που έχει απέναντί του είναι το σωστό άτομο.

Αν ρίξει δε κάποιος μια ματιά στα ποσοστά των διαζυγίων, λογικό είναι να σκεφτεί ότι ένα μεγάλο μέρος των παντρεμένων δεν πήρε ακριβώς την πιο σωστή απόφαση που θα μπορούσε. Ποιες είναι, όμως, οι πιο συνηθισμένες αιτίες που μας οδηγούν σε λάθος επιλογές συντρόφων;

Οι χρήστες της σελίδας Reddit, σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent, μας διαφωτίζουν σχετικά με τα μεγαλύτερα λάθη, αν και οι απαντήσεις τους είναι περισσότερο κυνικές ή εκφράζουν απογοήτευση.

Η πιο κοινή – και κυνική – αιτία, που θα απογοητεύσει τους απανταχού ρομαντικούς, είναι «ο γάμος από έρωτα και μόνο από έρωτα«.

Όσο και αν οι περισσότεροι θέλουμε να πιστεύουμε πως ο έρωτας είναι όλα όσα χρειαζόμαστε σε μια σχέση, ένας από τους χρήστες παρουσιάζει τη θεωρία ότι ο γάμος δεν είναι τίποτε άλλο από μια συμφωνία μεταξύ δύο ατόμων που περισσότερο μοιάζει με… επαγγελματική.

Ένα ακόμα κοινό λάθος σύμφωνα με κάποιον άλλον χρήστη είναι η επιλογή με βάση την εμφάνιση ή την εξυπνάδα και όχι το πόσο οι δύο σύντροφοι ταιριάζουν μεταξύ τους.

Γιατί σύμφωνα και με έναν σύμβουλο γάμου, μπορεί κάποιες αντιθέσεις ανάμεσα στους δύο συντρόφους (στην ιδιοσυγκρασία ή τα γούστα) να κάνουν καλό στη σχέση, όμως οι πιο επιτυχημένοι γάμοι είναι αυτοί στους οποίους οι σύντροφοι έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους.

Άλλη μια συνταγή αποτυχίας είναι να παντρεύεται κανείς έχοντας κατά νου ότι ο άλλος πρόκειται να αλλάξει (ή να παραμείνει ακριβώς ίδιος) ή να προχωρά στη σχέση επειδή φοβάται ότι θα μείνει μόνος του.

Φυσικά δεν αξίζει να αφήνει κανείς τον έρωτα κατά μέρος. Όπως αναφέρει ένας άλλος χρήστης «ακολούθησε την καρδιά σου, αλλά βεβαιώσου ότι και το μυαλό σου κάνει τον απαραίτητο έλεγχο της κατάστασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια