GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δραματικό φινάλε είχε η αναμέτρηση στη Λεωφόρο, μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη. Οι πράσινοι διατήρησαν το απόλυτο των νικών, κάνοντας το 9Χ9, κ...


Δραματικό φινάλε είχε η αναμέτρηση στη Λεωφόρο, μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη. Οι πράσινοι διατήρησαν το απόλυτο των νικών, κάνοντας το 9Χ9, κερδίζοντας δύσκολα, στις καθυστερήσεις, του αξιόμαχου, αλλά απείθαρχου Άρη με 1-0. Το μοναδικό γκολ του επεισοδιακού αγώνα πέτυχε ο Σπόραρ.

  • Εκατέρωθεν ευκαιρίες

Ο Άρης παρατάχθηκε με τέσσερις απουσίες, καθώς έλειπαν οι Μαντσίνι, Μπράμπετς, Καμάτσο και Ντουκουρέ, ενώ από την αθηναϊκή ομάδα απουσίαζε ο Αϊτόρ.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση, έχοντας προφανή στόχο το γρήγορο γκολ και σε μία προσπάθεια να βρει απροετοίμαστη την άμυνα του Άρη. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν δώσει χώρο στους γηπεδούχους και δέχθηκαν αρκετή πίεση στα πρώτα περίπου 20 λεπτά.

Στο 2′, ο Τσέριν έχασε ευκαιρία για το 1-0, ενώ στο 10′ ο  Παλάσιος έκανε την μπαλιά από τα πλάγια, ο Ιωαννίδης έπιασε το σουτ από πλάγια, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Χουάνκαρ γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Μπερνάρ απείλησε τον Κουέστα, αλλά ο κίπερ του Άρη έδειξε αντανακλαστικά και απέκρουσε την προσπάθειά του.

Στο 15′ ήταν η στιγμή του Άρη για την πρώτη απειλή. Ο Ιτούρμπε έκλεψε την μπάλα, σούταρε, αλλά ο Σένκεφελντ έσωσε τον Παναθηναϊκό από την παραβίαση.

Ελάχιστα μετά, ο Παραγουανός χαφ των Θεσσαλονικέων είχε νέα ευκαιρία για το 0-1, αλλά ο Μπρινιόλι είπε και πάλι «όχι» στο γκολ.

Στο 22′, το «τριφύλλι» είχε νέα ευκαιρία. Ο Σάντσες έκανε τη σέντρα, ο Βέρμπιτς έκανε το ψαλιδάκι και η μπάλα να πέρασε μόλις άουτ.

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό, τη στιγμή που οι «πράσινοι» πάγωναν τον ρυθμό, βλέποντας ότι ο Άρης είναι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις.

Κάπου εκεί το ματς ισορρόπησε και σταδιακά ο ρυθμός έπεφτε, καθώς και οι δύο ομάδες πρόσεχαν περισσότερο την άμυνά τους, κι έτσι το 0-0 έμεινε ως αποτέλεσμα στο ημίχρονο.

  • Νεύρα, κάρτες και… Σπόραρ

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες μπήκαν εκρηκτικά, αλλά όχι… αγωνιστικά. Ένα φάουλ του Ετέμπο στον άξονα, προκάλεσε γενική σύρραξη, στην οποία συμμετείχαν οι Ιτούρμπε και Σένκεφελντ, ωστόσο αμφότεροι τη γλίτωσαν με κίτρινη κάρτα, όπως κίτρινη είδε και ο Ετέμπο για το σκληρό του μαρκάρισμα στον Βέρμπιτς.

Γενικώς, μέχρι το 66′ δεν σημειώθηκε καμία αξιόλογη φάση, τη στιγμή που οι δύο προπονητές είχαν κάνει ήδη τις πρώτες αλλαγές, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ αλλά για… λίγο, καθώς το τέρμα ακυρώθηκε.

Ο Μπερνάρ σούταρε μέσα από τη μικρή περιοχή, η μπάλα «βρήκε» στον Ενκουλού και κατέληξε στα δίχτυα του Κουέστα. Η φάση ελέγχθηκε αρχικά από το VAR, μήπως υπήρχε χέρι του Παλάσιος και φάουλ στον Ετέμπο, ενώ στη συνέχεια την έλεγξε και ο ίδιος ο διαιτητής ο Μαυροβούνιος, Νταμπάνοβιτς, ο οποίος τελικά το ακύρωσε για επιθετικό φάουλ στον Ετέμπο.

Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν την κατοχή και τον έλεγχο, αλλά ήταν φανερό πως επηρεάστηκαν από το γεγονός του ακυρωθέντος γκολ, ενώ ο Άρης έπαιζε περισσότερο με τον χρόνο, χωρίς να έχει μπάλα στα πόδια, προσπαθώντας να κρατήσει το μηδέν.

Στο 88′, οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς απείλησαν μετά αρκετή ώρα. Ο Χουάνκαρ έκανε τη σέντρα, ο Σπόραρ, που είχε περάσει πριν λίγη ώρα, έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα να πέρασε άουτ.

Λίγο νωρίτερα, ο Αϊτόρ αποχώρησε τραυματίας, προλαβαίνοντας να αγωνιστεί μόλις 4 λεπτά.

Ο Νταμπάνοβιτς, ως αναμενόταν, έδωσε 9 λεπτά καθυστερήσεων (κράτησε 10′), λόγω της σύρραξης στο ξεκίνημα του ημιχρόνου και στο 2ο λεπτό του έξτρα χρόνου, ο Σπόραρ λύτρωσε τον Παναθηναϊκό, κάνοντας το 1-0. Οι «πράσινοι» εκτέλεσαν φάουλ με τον Βέρμπιτς, και ο Σλοβένος φορ εντελώς ανενόχλητος, καθώς ο Νταμπό ήταν… αλλού, και έκανε την κεφαλιά, νικώντας τον Κουέστα.

Στις καθυστερήσεις, ο Πάλμα, ο οποίος μπήκε στο 63′ πήρε απευθείας κόκκινη για φάουλ στον Τσόκαϊ, καθώς ο Ονδουριανός πήγε με τις τάπες πάνω στον παίκτη του Παναθηναϊκού.

  • Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Σάντσες, Πέρεθ, Τσέριν, Μπερνάρ (80′ Τσόκαϊ) Παλάσιος (79′ Αϊτόρ, 83′ Βαγιαννίδης), Βέρμπιτς και Ιωαννίδης (64′ Σπόραρ)

Άρης (Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά (80′ Ντιό), Νικολού, Φαπιάνο, Νταμπό, Γκαρσία (90’+1′ Πίρσμαν), Ιτούρμπε (63′ Γκρέι) Ετέμπο, Μαζικού, Οντουμπάγιο και Ζερβίνιο (63′ Πάλμα)











 




















Δεν υπάρχουν σχόλια