GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ο Ερντογάν επιμένει: “Θα έρθω βράδυ…” – Και εμείς του λέμε: “Yağı al akşam gel…”

Στην ρητορική των προκλήσεων επιμένει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  επαναλαμβάνοντας εκ νέου τις απειλές του  λέγοντας ότι θα εί...


Στην ρητορική των προκλήσεων επιμένει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  επαναλαμβάνοντας εκ νέου τις απειλές του
 λέγοντας ότι θα είναι πιο προσεκτική ως προς το τι είδους σχέσεις θέλει να έχει με την Τουρκία «διαφορετικά, μπορεί να πάμε ξαφνικά ένα βράδυ».

Επέμεινε στα περί δήθεν «κλειδώματος» των τουρκικών αεροσκαφών από τα ραντάρ του ελληνικού αντιαεροπορικού συστήματος S300 σημειώνοντας σε δηλώσεις του, αναχωρώντας για τη Βοσνία, πως το τουρκικό υπουργείο άμυνας κάνει σχετικά διαβήματα  προς όλα τα μέρη.

Πρόσθεσε η ελληνική πλευρά αντιλαμβάνεται πλέον την «ευαισθησία» και την «αποφασιστικότητα» της Άγκυρας και πως μετά τις δηλώσεις του «άρχισε να μπαίνει στο δρόμο της συμμόρφωσης».

«Η Ελλάδα πιθανότατα θα αποφασίσει πιο προσεκτικά τι είδους σχέσεις θέλει να έχει με την Τουρκία. Διαφορετικά, όπως λέω πάντα, και το ξαναλέω, μπορεί να πάμε ξαφνικά ένα βράδυ», είπε.

Η Ελλάδα από την πλευρά της συνεχίζει να απαντά στις ολοένα και εντεινόμενες εμπρηστικές δηλώσεις από τη γείτονα με τη διεθνοποίηση της προκλητικής ρητορικής της Τουρκίας στα διεθνή φόρα.

Χθες η Κομισιόν εξέφρασε την ανησυχία της για τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν κατά της Ελλάδας, καλώντας την Τουρκία να απέχει από επιθετική ρητορική και να σέβεται την κυριαρχία και την ακεραιότητα των κρατών-μελών της ΕΕ.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 67 χρόνων από το Πογκρόμ κατά των Ελλήνων στην Πόλη, ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του, αναφέρει ότι «η εν γένει συμπεριφορά της τουρκικής ηγεσίας έρχεται να υπενθυμίσει δυστυχώς την απόσταση που τη χωρίζει από την Ελλάδα, όσον αφορά την αντίληψη για το Διεθνές Δίκαιο, τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες αξίες, την ειρηνική συνύπαρξη των λαών».

Σήμερα αναμένεται στην Αθήνα η Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Κατρίν Κολονά, μετά τη χθεσινή επίσκεψή της, στην Τουρκία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια