GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κρεμλίνο για Nord Stream: «Ας λογοδοτήσει ο Μπάιντεν για τη διαρροή»

  Η Ρωσία απαίτησε, σήμερα, από τον Τζο Μπάιντεν «να λογοδοτήσει», όσον αφορά τις διαρροές, που εντοπίστηκαν στον αγωγό αερίου Nord Stream σ...

 


Η Ρωσία απαίτησε, σήμερα, από τον Τζο Μπάιντεν «να λογοδοτήσει», όσον αφορά τις διαρροές, που εντοπίστηκαν στον αγωγό αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα, αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι πίσω από το (πιθανό σενάριο) του σαμποτάζ βρίσκονται οι ΗΠΑ.

Το Κρεμλίνο κάνει λόγο για «τεράστια κέρδη» που αποκομίζουν αμερικανικές εταιρείες από αυτό το συμβάν στις διεθνείς αγορές.

«Ο Αμερικανός πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να απαντήσει στο ερώτημα εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν πράξη την απειλή τους», ανέφερε στο Telegram η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, αναφερόμενη σε δήλωση του Μπάιντεν στις αρχές Φεβρουαρίου, η οποία τόνιζε ότι η Ουάσινγκτον θα «έβαζε τέλος» στον Nord Stream 2 αν η Μόσχα επενέβαινε στρατιωτικά στην Ουκρανία.

  • Συγκεκριμένα, στις 7 Φεβρουαρίου, ο Μπάιντεν είχε δηλώσει:

«Αν η Ρωσία εισβάλει (στην Ουκρανία), τότε δεν θα υπάρχει πλέον Nord Stream 2», δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής. «Θα τον τελειώσουμε. Σας υπόσχομαι, μπορούμε να το κάνουμε», είχε πει.

  • «Υπεύθυνος για τον λόγο του»

Σήμερα (28/9), η Ζαχάροβα σημείωσε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ «πρέπει να είναι υπεύθυνος για τα λόγια του».

«Η Ευρώπη πρέπει να μάθει την αλήθεια. Μια δήλωση προθέσεων υποστηρίχθηκε από μια υπόσχεση. Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι για τα λόγια μας. Η παρανόηση των όσων λέγονται δεν απαλλάσσει από την ευθύνη. Η Ευρώπη πρέπει να μάθει την αλήθεια!», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια