GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Νεκρός βρέθηκε ο πρόεδρος της ρωσικής Lukoil – Έπεσε από τον 6ο όροφο νοσοκομείου στη Μόσχα

Νεκρός βρέθηκε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της δεύτερης μεγαλύτερης ρωσικής εταιρείας παραγωγής πετρελαίου Lukoil, Ραβίλ Μαγκάνοφ,...


Νεκρός βρέθηκε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της δεύτερης μεγαλύτερης ρωσικής εταιρείας παραγωγής πετρελαίου Lukoil, Ραβίλ Μαγκάνοφ, όταν, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε από το παράθυρο νοσοκομείου στη Μόσχα.

Κάποια ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επίσης την είδηση για τον θάνατο του 67χρονου Μαγκάνοφ, ο οποίος ήταν και αντιπρόεδρος της Lukoil, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές.

Ο 67χρονος Μαγκάνοφ νοσηλευόταν σε θάλαμο στον 6ο όροφο του του Κεντρικού Κλινικού Νοσοκομείου στην οδό Marshala Timoshenko.

  • Δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε την πτώση του επιχειρηματία.

H πετρελαϊκή εταιρεία εξεδωσε ανακοίνωση λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου του Ραβίλ Μαγκάνοφ και απέδωσε το θάνατό του σε «σοβαρή ασθένεια».

«Με λύπη μας ανακοινώνουμε ότι ο Ravil Maganov, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της PJSC LUKOIL, πέθανε έπειτα από σοβαρή ασθένεια» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι στις αρχές Μαρτίου, το διοικητικό συμβούλιο της Lukoil είχε ζητήσει να τελειώσει η σύγκρουση στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στα θύματα «αυτής της τραγωδίας».

  • Ravil #Maganov, head of the Board of Directors and Vice President of #LUKOIL, died after falling out of a hospital window.
  • Ravil Maganov was the brother of Nail Maganov, the CEO of #Russia’s largest oil company, Tatneft. pic.twitter.com/BLA4dUBfZr
  • — NEXTA (@nexta_tv) September 1, 2022

Ο Μαγκάνοφ κατέλαβε τη θέση του α’ εκτελεστικού αντιπροέδρου για την Εξερεύνηση και την Παραγωγή στην Lukoil το 2006.

Ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 1993 -λίγο μετά την ίδρυση της εταιρείας- και είναι διακεκριμένος ειδικός Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

  • Έγινε πρόεδρος της εταιρείας το 2020.

Μεταξύ των διακρίσεων που είχε λάβει ήταν το κυβερνητικό Βραβείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την Επιστήμη και τη Μηχανική.

Ο αδελφός του Nail είναι επικεφαλής της μεσαίας ρωσικής εταιρείας παραγωγής πετρελαίου Tatneft. Οι μυστηριώδεις θάνατοι Ρώσων ολιγαρχών 

O Ραβίλ Μαγκάνοφ δεν είναι ο πρώτος Ρώσος ολιγάρχης που πέφτει νεκρός υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Τον περασμένο Ιούλιο ο εκατομμυριούχος επιχειρηματίας Γιούρι Βορόνοφ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, με τραύμα από πυροβολισμό στο κεφάλι, σε πλούσιο προάστιο της Αγίας Πετρούπολης.

Ο 61χρονος Βορόνοφ ήταν επικεφαλής εταιρείας που συνεργαζόταν με την Gazprom στην Αρκτική.

Τον Μάιο, ένα πρώην ανώτερο στέλεχος της της Lukoil, ο Αλεξάντερ Σουμπότιν, φέρεται να πέθανε επίσης κάτω από ασυνήθιστες συνθήκες, στα 43 του χρόνια.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι υπέστη καρδιακή προσβολή μετά την κατανάλωση βαλεριάνας, ενός βοτάνου που σε κάποιους ανθρώπους πιθανόν να προκαλέσει ανώμαλο καρδιακό ρυθμό.

Συνολικά 7 Ρώσοι ολιγάρχες, αρκετοί εκ των οποίων δραστηριοποιούνταν στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, πέθαναν το 2022 υπό μυστηριώδεις συνθήκες.

  • Αμερικανικό ένταλμα κατάσχεσης για αεροσκάφος της Lukoil

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ έχουν στα χέρια τους ένταλμα για την κατάσχεση ενός αεροσκάφους αξίας 45 εκατομμυρίων δολαρίων της ρωσικής PJSC Lukoil.

Το αεροσκάφος πέταξε προς και από τη Ρωσία, παραβιάζοντας τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει κατά της Μόσχας το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Πηγή:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια