GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ουκρανία: Έκλεισε λόγω βομβαρδισμών ο ένας αντιδραστήρας στη Ζαπορίζια

Ο ένας από τους δύο αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια που παρέμενε σε λειτουργία έκλεισε λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών, ανακ...


Ο ένας από τους δύο αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια που παρέμενε σε λειτουργία έκλεισε λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική διαχειρίστρια εταιρεία Energoatom.

«Ως αποτέλεσμα ακόμη ενός βομβαρδισμού από τις ρωσικές (…) δυνάμεις εναντίον του χώρου του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζια, ενεργοποιήθηκε η έκτακτη προστασία και έκλεισε η πέμπτη μονάδα παραγωγής ενέργειας», ανέφερε η Energoatom στο Telegram.

Η Energoatom πρόσθεσε ότι “η μονάδα παραγωγής ενέργειας 6 εξακολουθεί να λειτουργεί” και παρέχει την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται ο πυρηνικός σταθμός.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι αποστολή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας αναχώρησε από τη Ζαπορίζια και κατευθύνεται προς τον πυρηνικό σταθμό που βρίσκεται στην ελεγχόμενη από τους Ρώσους πόλη Ενερχοντάρ, παρά τις αναφορές για σφοδρούς βομβαρδισμούς εκεί.

  • Ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ εξετάζει το ενδεχόμενο διαρκούς παρουσίας στον πυρηνικό σταθμό

Την ίδια στιγμή το ενδεχόμενο διαρκούς παρουσίας στον ηλεκτροπαραγωγικό πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία θα εξετάσει ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) Ραφαέλ Γκρόσι.

«Υπάρχει αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα και σήμερα το πρωί, ως πολύ πρόσφατα, (ως) πριν από λίγα λεπτά (…) όμως ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά και έχοντας φτάσει τόσο μακριά, δεν σταματάμε», δήλωσε σε δημοσιογράφους προτού αναχωρήσει η αποστολή με επικεφαλής τον ίδιο για να επισκεφθεί τον πυρηνικό σταθμό.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια