GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία: Τραγική η εικόνα των οικονομικών της Περιφέρειας ΑΜΘ

  Όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό του 2023 που κατατέθηκε στην Οικονομική Επιτροπή της ΠΑΜΘ και θα συζητηθεί σε προσεχές Περιφερειακό Σ...

 


Όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό του 2023 που κατατέθηκε στην Οικονομική Επιτροπή της ΠΑΜΘ και θα συζητηθεί σε προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο.

Για άλλη μια χρονιά με ευθύνη της Κεντρικής Διοίκησης τα έσοδα της Περιφέρειας είναι …αστεία και η χρηματοδότηση από το Κυβέρνηση, τουλάχιστον ελλιπής.

Την πικρή εικόνα αυτή αντανακλά και ο προϋπολογισμός του 2023 για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ με τα έσοδα από τον τακτικό προϋπολογισμό να υπολογίζονται συνολικά σε 52 εκ €.

Ο κύριος όγκος των εσόδων καλύπτει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων (28,2 εκ €) και την μεταφορά μαθητών (11,6 εκ €).

Τα έσοδα από την πολιτεία για τις συντηρήσεις του οδικού δικτύου είναι της τάξης των 2,5 εκ € με την Ξάνθη να μην χρειάζεται καμία συντήρηση για το οδικό της δίκτυο, έχοντας μηδενική πρόβλεψη!

Για τα τεχνικά έργα και την εφαρμογή του προγράμματος δράσης η πρόβλεψη αφορά έσοδα από τον κρατικό προϋπολογισμό της τάξης των 2,2 εκ € κάτω από τον τίτλο «επενδυτικές δαπάνες».

Απομένει τέλος ένα ακόμη κονδύλιο 6,1 εκ € που από τον κρατικό προϋπολογισμό κατευθύνεται σε «λειτουργικές δαπάνες των Δ/σεων» και αμοιβές των μισθοδοτούμενων αιρετών, κονδύλιο που είναι γελοία μεγαλύτερο από το κονδύλιο των ….επενδύσεων που διατίθεται από τον ΚΠ.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η Διοίκηση της Περιφέρειας υπολογίζει ότι θα κατορθώσει να εισπράξει άλλα 2,9 εκ € από τέλη, πρόστιμα και δικαιώματα κυρίως των Δ/σεων Συγκοινωνιών για να μπορέσει να ανταπεξέλθει, για να διαμορφωθούν τα έσοδα του προϋπολογισμού του 2023 (μαζί με κάποια άλλα μικροέσοδα) στο συνολικό ποσό των 55 εκ € περίπου.

Ουσιαστικά δηλαδή η ΠΑΜΘ έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί από τα έσοδα αυτά μόλις το ποσό των 5,1 εκ € ποσό ίσως μικρότερο κι από έναν μέτριο σε πληθυσμό Δήμο!

Δυστυχώς αυτή η πικρή αλήθεια δεν μπορεί να τύχει της επιβράβευσης της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια