GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μεγάλες μπίζνες ανοίγουν στη Θράκη με την έλευση των Αμερικανών!

  Τεράστιο είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον απο Έλληνες επιχειρηματίες αλλά και απο επιχειρηματικά fund που δραστηριοποιούνται στα Βαλκάνια, μ...

 


Τεράστιο είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον απο Έλληνες επιχειρηματίες αλλά και απο επιχειρηματικά fund που δραστηριοποιούνται στα Βαλκάνια, μετά την ισχυρή Αμερικανική παρουσία στην περιοχή με “όχημα” το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Ηδη, και πριν τη ΔΕΘ, γίνονται συνεχείς συσκέψεις στη Θεσσαλονίκη, τόσο εντός του Αμερικανικού Προξενείου όσο και στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, για τη διευθέτηση γραφειοκρατικών διαδικασιών, αλλά και τη σύναψη ομολογιακών δανείων για την υπαγωγή επενδύσεων τόσο στη Μακεδονία όσο και στη Θράκη, που με τη δραστηριότητα σε αμυντικό και οικονομικό επίπεδο της Αμερικής, δημιουργούνται παράλληλες δραστηριότητες και υποστηρικτικές δομές.

Οι τομείς δραστηριότητας των επενδυτών θα είναι καταρχήν η ενέργεια, η εγκαθίδρυση τεχνικών εταιρειών συντήρησης πολεμικών πλοίων, η συντήρηση και φορτοεκφόρτωση μεταγωγικών και εμπορικών πλοίων, η δημιουργία υποδομών διαμονής και ασφάλειας του προσωπικού άμυνας και λειτουργίας των πλοίων.

Οι επενδύσεις αυτές, χαρακτηρίζονται ιδιαίτερης σημασίας, θα δώσουν θέσεις εργασίας, σαφως αναβαθμίζουν την ήδη καταρρακωμένη οικονομικά περιοχή της Θράκης και ανοίγουν προοπτικές για προσέλκυση και άλλων επενδυτών παράλληλων δραστηριοτήτων.

Πληροφορίες του ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (ΘΠΕ), κάνουν λόγο για ήδη ειλημμένες αποφάσεις απο πλευράς επενδυτών και ήδη τα Υπουργεία Αμυνας και Ανάπτυξης εργάζονται για την απο κοινού αντιμετώπιση των ιδιόμορφων επενδύσεων.

Περισσότερα, θα μεταδώσουμε σε επόμενο ρεπορτάζ, με πιο αναλυτικές πληροφορίες περι των επενδυτικών επιχειρήσεων στη Θράκη αλλά και τη Μακεδονία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια