GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κωνσταντινούπολη – Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης του Νοσοκομείου Μπαλουκλή

  Οι εργασίες ανακαίνισης ενός νοσοκομείου στην Κωνσταντινούπολη που έχει υποστεί ζημιές από πυρκαγιά θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτο...

 


Οι εργασίες ανακαίνισης ενός νοσοκομείου στην Κωνσταντινούπολη που έχει υποστεί ζημιές από πυρκαγιά θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ιδρύματος του νοσοκομείου.
Ο Κωνσταντίνος Γιουβανίδης μίλησε στο πρακτορείο Anadolu  με αφορμή την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στις αρχές Αυγούστου σε τμήμα του ελληνικού νοσοκομείου Balıklı, όπου νοσηλεύονταν ηλικιωμένοι. Ο κ. Γιουβανίδης δήλωσε ότι το νοσοκομείο λειτουργεί από το 1753 και ότι το κατεστραμμένο τμήμα χτίστηκε το 1894. Σε εβδομαδιαίες εργασίες καθαρισμού που πραγματοποιήθηκαν από συνεργεία του δήμου, απομακρύνθηκαν 300 τόνοι συντριμμιών, δήλωσε ο Γιουβανίδης.

«Πρώτα θα ανακατασκευαστεί η οροφή και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν άλλες εργασίες. Η ανακαίνιση θα ολοκληρωθεί μέχρι την Πρωτοχρονιά, ίσως και νωρίτερα. Μόλις ολοκληρωθεί η ανακαίνιση, θα μεταφέρουμε τους ασθενείς πίσω στο νοσοκομείο», δήλωσε ο κ. Γιουβανίδης.

Το μεγαλύτερο μέρος του κόστους της ανακαίνισης θα καλυφθεί από την κυβέρνηση, πρόσθεσε.

Αφού ξέσπασε η πυρκαγιά και κατέκαψε την οροφή του ιστορικού νοσοκομείου, περίπου 80 ασθενείς, κυρίως ηλικιωμένοι, μεταφέρθηκαν σε κοντινό ίδρυμα υγειονομικής περίθαλψης. Η αιτία είναι ακόμη άγνωστη και κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στις 4 Αυγούστου, σύμφωνα με αξιωματούχους του Διοικητηρίου της Κωνσταντινούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια