GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«1922-2022, 100 χρόνια Μικρά Ασία». Συνέντευξη τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κ. Κουρτίδη

Για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.


Για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

  • Επανέρχεται ο θεσμός Λευκές Νύχτες στην πόλη της Ξάνθης στις 2 Σεπτεμβρίου

Σειρά εκδηλώσεων μνήμης με τίτλο “1922-2022, 100 χρόνια Μικρά Ασία” διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας στις 2 Σεπτεμβρίου στο Χατζηδάκειο, με επιμέλεια του Τάσου Τεφρωνίδη, ο οποίος συγκέντρωσε φωτογραφικό υλικό, από πρόσφυγες των οικισμών της περιοχής της Ξάνθης σε μία συγκινητική ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του κυρίου Τεφρωνίδη για ανέκδοτες φωτογραφίες που αφορούν την μεταφορά και την εγκατάσταση των προσφύγων στην περιοχή.

Στη συνέχεια, στις 14 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση, θα ακολουθήσει θεατρική παράσταση στις 16 Σεπτεμβρίου και την επομένη, δηλαδή στις 17 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί ημερίδα με ομιλητές καθηγητές από το Δ.Π.Θ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη, αφού ευχαρίστησε δημόσια όλους, όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης για τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων μνήμης τόνισε ότι τα 100 χρόνια αποτελούν σημείο αναφοράς και μνήμης, ενώ στόχος είναι να συνεχίσουν και τις επόμενες χρονιές τις εκδηλώσεις σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους.

Από την πλευρά του ο Τάσος Τεφρωνίδης τόνισε ότι στόχος του ήταν στη συγκέντρωση του φωτογραφικού αρχείου από τη μικρασιατική καταστροφή να ξεφύγει από τα συνηθισμένα και να τιμήσει τους πρόσφυγες της πρώτης γενιάς, δηλώνοντας την αισιοδοξία του ότι όλο το φωτογραφικό υλικό που συγκέντρωσε να εκδοθεί σε ένα λεύκωμα με την στήριξη της Περιφέρειας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Γιάννης Κατσούλης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Περιφέρεια για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων μνήμης και ανακοίνωσε ότι δημιουργείται μία νέα ιστοσελίδα του συλλόγου με ένα διαδικτυακό χάρτη όλων των προσφυγικών οικισμών της περιοχής και βάση δεδομένων με στοιχεία που αφορούν τη μεταφορά και την εγκατάσταση των προσφύγων στην Ξάνθη, προτείνοντας να ενσωματώσει το φωτογραφικό αρχείο του Τάσου Τεφρωνίδη στην ιστοσελίδα του συλλόγου, αίτημα που έγινε αμέσως αποδεκτό από τον κύριο Τεφρωνίδη.

  • Οι Λευκές Νύχτες

Επανέρχεται ο θεσμός Λευκές Νύχτες στην πόλη της Ξάνθης στις 2 Σεπτεμβρίου. Όπως ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς διοργανώνει “Λευκή Νύχτα” στην Ξάνθη, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, ως προάγγελο των Γιορτών Παλιάς Πόλης, μία ημέρα πριν την επίσημη έναρξη των Γιορτών.

Τα εμπορικά καταστήματα της πόλης θα παραμείνουν ανοικτά έως τις 12 το βράδυ και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα δοθεί συναυλία από ντόπιους καλλιτέχνες στην κεντρική πλατεία, ενώ θα συμμετέχουν μουσική μπάντα δρόμου και χορευτική ομάδα δρόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια